Corona SMS sturen Griekenland (Nederlandse instructies)

Corona SMS sturen Griekenland (Nederlandse instructies)

In Griekenland gelden strenge coronaregels. Veel instructies zijn enkel in het grieks, en zeer verwarrend. Daarom hebben wij een vertaling gemaakt van de SMS coronaregels Griekenland. Met heldere instructies over het SMS van bewegingen naar de supermarkt etc.

Voor individuele bewegingen (type B) hebt u 3 mogelijkheden: SMS, een afgedrukt en ingevuld bevestigingsformulier van de beweging, of een handgeschreven bevestiging van de beweging.

Stuur een SMS

U kunt vanaf uw mobiele telefoon gratis een sms sturen naar het SMS-nummer 13033.

De SMS moet in de vorm zijn:

X [blanco] volledige naam en adres

waarbij X moet worden vervangen met cijfer 1, 2, 3, 4, 5, 6, dit cijfer komt overeen met één van de volgende redenen:

  1. Apotheekbezoek, doktersbezoek, bloeddonatie of COVID-19 vaccinatie, indien aanbevolen na de communicatie.
  2. Het bezoeken van een operationele winkel voor de levering van levensnoodzakelijke goederen (supermarkt, minimarkt), wanneer het niet mogelijk is deze te verzenden, uitsluitend binnen de betrokken gemeente of op maximaal twee kilometer van de woonplaats.
  3. Naar een openbaar kantoor of bank gaan, waar elektronische transacties niet mogelijk zijn, alleen binnen de betrokken gemeente of op maximaal twee kilometer van de woonplaats.
  4. Mensen in nood helpen of minderjarigen naar/van school begeleiden.
  5. Reizen naar een begrafenisplechtigheid onder de bij de wet bepaalde voorwaarden of reizen van gescheiden ouders of ouders in scheiding die noodzakelijk zijn om de communicatie tussen ouders en kinderen te verzekeren, in overeenstemming met de toepasselijke bepalingen.
  6. Lichaamsbeweging in de open lucht of beweging met een huisdier, individueel of in groepjes van drie, waarbij in het laatste geval de nodige afstand van 1,5 meter in acht moet worden genomen. De verplaatsing zal uitsluitend te voet of met de fiets gebeuren en de burgers zullen voor deze uitzonderlijke verplaatsing niet met de auto of de motorfiets kunnen reizen.

U krijgt als antwoord:

Verplaats [blanco] X [blanco] volledige naam en huisadres

De dienst is beschikbaar vanaf mobiele telefoons met een SIM-kaart van de aanbieders van mobiele telefonie die in Griekenland actief zijn (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Om gebruik te kunnen maken van de 13033-dienst kunnen burgers met een toestel met een SIM-kaart van een buitenlands netwerk een prepaid-aansluiting verkrijgen bij de verkooppunten van de exploitanten. Er zij aan herinnerd dat het gebruik van de 13033-dienst gratis is.

De 13033-berichten hebben uitsluitend betrekking op de bevestiging van uitzonderlijke bewegingen. 13033 zendt geen berichten die verwijzen naar de installatie van software of naar een andere website dan forma.gov.gr

Invullen van het formulier

U kunt ook een van de volgende formulieren downloaden, invullen en meenemen, voor zover van toepassing.

Certificaat van vrijgesteld verkeer van burgers (PDF)
Certificaat van vrijgesteld verkeer van burgers (DOCX)

Handgeschreven certificaat

Het handgeschreven certificaat moet de volgende gegevens bevatten:

  1. Naam/Voornaam
  2. Naam en achternaam
  3. Naam, adres, woonplaats, naam, adres van woonplaats, naam, adres van woonplaats
  4. Datum, tijd, handtekening

Regels overheid griekenland

Houd er rekening mee dat bovenstaand een vertaling is van https://forma.gov.gr/#sms geraadpleegd op 22-09-2021. Voor de meest recente versie raden wij aan de officiële website te bezoeken.

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +