Wat zijn de corona maatregelen Azoren? Je leest het hier!

corona maatregelen Azoren

Reisadvies Azoren Corona update

Geverifieerd op 21-10-2021 - Laatste aanpassing reisadvies op datum: 21-10-2021

šŸ‘‰Corona-ready BoekenšŸ‘ˆ

Reisadvies azoren, geĆ¼pdate met coronamaatregelen in azoren

De kleurcode voor het vasteland van Azoren en voor Madeira is geel. De kleurcode voor de Azoren is groen. Vanaf 22 oktober 2021 is de kleurcode voor de Azoren ook geel. Tot 24 oktober 2021 hoeft u geen coronabewijs te laten zien bij terugkeer vanuit de Azoren. Vanaf 24 oktober 2021 moet u wel een coronabewijs laten zien bij terugkeer vanuit de Azoren. Dit moet nu al bij terugkeer vanaf het vasteland van Azoren en Madeira. Lees in het reisadvies wat dit voor u betekent.

 • Iedereen die naar Azoren reist moet een Passenger Locator Card invullen.
 • Reist u met de auto naar Azoren? Dan hoeft u geen coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat ā€“ DCC) te laten zien.
 • Reist u per vliegtuig of boot? Dan kunt u met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat ā€“ DCC) naar Azoren reizen als:
  • u 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of;
  • u een bewijs van herstel kunt laten zien, of;
  • uw negatieve (NAAT) PCR-test niet ouder is dan 72 uur voor vertrek, of;
  • uw negatieve antigeentest niet ouder is dan 48 uur voor vertrek.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden.

De Azoren vormen een archipel. Deze is te vinden in de Atlantische Oceaan en samen vormen ze de autonome regio van Portugal. De archipel bestaat uit 17 eilanden, waarvan er slechts negen bewoond zijn. Samen hebben zij een oppervlakte van 2247 vierkante kilometer en tellen ongeveer 250.000 inwoners. De grootste stad is Ponta Delgada, en deze is te vinden op het eiland Sao Miguel. Zou je graag naar De Azoren toe willen dan is het aan te raden eerst dit artikel te lezen. Op die manier weet je of vakantie Azoren corona wel mogelijk is, en of je een pcr test moet doen.

De geschiedenis van De Azoren

In 1427 zijn de Azoren ontdekt. Of er hiervoor ook al bewoning aanwezig was is niet met zekerheid te zeggen. Wel is het zo dat er verschillende vondsten zijn gedaan op Terceira, Corvo en Santa Maria, waaronder ondergrondse tempels, die daarop wijzen. Ook komen ze al voor op de Medici Atlas in 1351. In 1427 werden ze uiteindelijk ontdekt door de Europeanen, waarschijnlijk door een scheepskapitein die voer in opdracht van een Portugese vorst.

In de 15e eeuw waren er kolonisten uit het graafschap Vlaanderen die werden aangetrokken voor het bevolken van de eilanden. Tot de 17e eeuw werden deze dan ook de Vlaamse eilanden genoemd. Toch zijn de eilanden altijd Portugees gebleven. De windmolens die je ziet op Faial zijn geĆÆntroduceerd door Vlamingen en er zijn tegenwoordig ook nog steeds vooraanstaande families te vinden met een achternaam die je aan Vlamingen doet denken, bijvoorbeeld ā€˜de Brugesā€™.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef Portugal neutraal. Wel dreigde de Britten de Azoren over te nemen in 1943. Dit vanwege hun strategische ligging in het kader van de Slag om de Atlantische Oceaan. Vanaf 1976 zijn de Azoren een autonoom gebied binnen Portugal.

Op vakantie naar de Azoren

Vroeger ging men vooral naar de Azoren voor de walvisjacht, maar dit gebeurt niet meer. Wel is het kijken naar walvissen tegenwoordig een echte toeristische attractie. Veel toerisme is er nog niet, maar dit komt wel steeds meer in opkomst. Ga je naar de Azoren toe, dan is het zeker aan te raden de verschillende eilanden te bezoeken. Doordat de eilanden door verschillende bevolkingsgroepen werden gekoloniseerd hebben ze nu hun eigen dialecten, gerechten en tradities.

Zo heeft het eiland Pico de Kaas van Pico. In Terceira kun je de Viola terceira vinden, een snaarinstrument dat lijkt op een gitaar, alleen dan met 15 of zelfs 18 snaren. Ook vindt hier de Tourada Ć  corda plaats, een soort stierenvechten waarbij de stieren niet gedood worden.

Inreisbeperkingen voor de Azoren

Ga je naar De Azoren toe, dan moet je een document van een erkend gezondheidsinstituut bij je hebben waarin staat dat je in de 72 uur voor aankomst een test hebt gedaan en dat deze negatief is. heb je geen test gedaan, dan is het mogelijk deze op het vliegveld van De Azoren alsnog te doen. Je moet dan de uitslag afwachten in je accommodatie. Is de test negatief, dan is er niks aan de hand. Bij een positieve uitslag moet je de adviezen opvolgen van de autoriteiten en de GGD in je eigen woonplaats op de hoogte stellen.

Waar je ook goed rekening mee dient te houden, is het feit dat er in Portugal andere maatregelen gelden dan in Nederland, dit is dus ook in De Azoren het geval. Zo moet je altijd 2 meter afstand houden en zijn mondkapjes niet alleen in publieke ruimtes verplicht, maar ook buiten en in gesloten gelegenheden.

Wat wel anders is tussen Portugal en De Azoren, is dat er in Portugal sprake is van een noodtoestand en er een lockdown van kracht is, en dit is in De Azoren niet het geval.

Wanneer je terug gaat naar Nederland hoef je thuis niet in quarantaine te gaan, want De Azoren gelden niet langer als covid-hoog-risicogebied. Uiteraard is het wel belangrijk je aan de maatregelen te houden en dus regelmatig je handen te wassen, te snuiten in papieren doeken en te hoesten in de binnenkant van je elleboog. Krijg je klachten, neem dan direct contact op met je arts of maak een afspraak voor een pcr test.

Leave a Reply