Bahama’s: Alle coronaregels en pcr test verplichting duidelijk!

Bahama’s: Alle coronaregels en pcr test verplichting duidelijk!

Reisadvies Bahamas - update

Gecontroleer op , Laatste wijziging reisadvies: 02-08-2022

Reisadvies bahamas, geüpdate met coronamaatregelen in bahamas

De kleurcode van de Bahama’s is geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Geel: let op, er zijn risico's

 • De kleurcode van het reisadvies voor de Bahama’s is geel. U kunt naar de Bahama’s reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
 • Let op: er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. 
 • Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
 • Verblijft u op één van de eilanden van de Bahama’s? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.       
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland

De Gemenebest van De Bahama’s, zoals het officieel heet, vormen samen een onafhankelijk, Engelstalig land in het Caraïbisch gebied. Dit gebied bestaat uit een eilandengroep van maar liefst 700 eilanden en daarnaast ook nog 2000 zand- en koraalplaten. Deze bevinden zich in de Atlantische Oceaan. Van alle eilanden zijn er maar 30-40 bewoond, en hier zijn ruim 390.000 inwoners te vinden op het land.

Het grootste eiland is Andros, welke je kan op 180 kilometer ten zuidoosten van Florida. Daarnaast heb je nog onder andere de Bimini-eilanden, Grand Bahama, Great Abaco en Great Inagua. Kenmerkend voor de Bahama’s is natuurlijk de onderwaterwereld. Hier vind je verschillende dieren, onder meer veel soorten haaien. Dit komt waarschijnlijk onder meer door de grote variatie aan zandbodems, mangrovebossen, koraalriffen en de Golfstroom. Ook het feit dat er nog geen sprake is van verontreiniging in het water draagt hier zeker aan bij. Wil je graag op vakantie naar de Bahama’s? Lees dan zeker dit artikel om meer te weten te komen over de corona situatie daar, en of een pcr test nodig is.

De geschiedenis van de Bahama’s

Al in het jaar 700 waren hier mensen te vinden die hun eigen cultuur ontwikkelden en hun archeologische sporen achterlieten. Vervolgens landde Columbus in 1492 op één van de eilanden waardoor de ontdekking van Amerika een feit werd. In 1648 kwam er een groep Engelse puriteinen naar de Bahama’s en in 1670 gaf Karel ll van Engeland de opdracht de eilanden te ontginnen. Ook werd er op één van de eilanden de kleine stad Charles Town gebouwd.

Deze stad werd vervolgens in 1703 platgebrand tijdens de Spaanse Successieoorlog. In 1706 vond er een tweede aanval plaats en zo begon er een periode van anarchie. In deze tijd werden de Bahama’s gezien als piratenrepubliek voor onder andere Zwartbaard, Anne Bonny en Calico Jack. In 1718 werd de vroegere kaper Woodes Rogers benoemd tot gouverneur en gaf de meeste piraten gratie. Zo wist hij de orde te herstellen en liet de hoofdstad herbouwen op eigen kosten.

De eilanden werden pas na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog belangrijker voor de Britten. In dit tijd stuurden de slaven en plantagehouders naar de eilanden toe. In 1807 werd de slavenhandel echter verboden, waardoor de slaven die naar de Bahama’s vertrokken waren, bevrijd werden. Van 1940 tot 1945 was prins Edward de gouverneur. Hij opende hier het eerste parlement en zette zich in voor de armen. Het zelfbestuur volgde in 1964 met als laatste in 1973 de onafhankelijkheid.

Reisadvies pcr test De Bahama’s 

Reizen naar het buitenland wordt momenteel afgeraden. Mocht je toch gaan, houd er dan rekening mee dat je een negatieve pcr test moet kunnen laten zien, deze coronatest is verplicht. Verder is het uiteraard belangrijk dat je regelmatig je handen wast, dat je hoest en niest in je elleboog en dat je je neus snuit in een papieren zakdoek die je vervolgens direct weggooit. Krijg je koorts, luchtwegklachten of is er wat anders aan de hand? Dan doe je er goed aan direct contact op te nemen met een arts.

Kom je vanuit De Bahama’s  weer terug naar Nederland? Ook dan ben je verplicht je te laten testen op een testlocatie in De Bahama’s . Bij terugkeer in Nederland ben je vervolgens verplicht in thuisquarantaine te gaan, ook wanneer je al gevaccineerd bent want het is nog steeds mogelijk dat je het virus kunt verspreiden. Door dit te doen draag je bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen. Op de vijfde dag van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Is de test negatief? Dan is je quarantaine voorbij.

Regels tijdens thuisquarantaine

Het is belangrijk dat je na aankomst in Nederland met eigen vervoer weer naar huis gaat. Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je een taxi nemen met inachtneming van de coronaregels. Alleen als het echt geen andere optie is pak je het Openbaar Vervoer.

In principe moet je 10 dagen in quarantaine, maar op de vijfde dag kun jij je laten testen bij een GGD testlocatie. Wanneer deze test negatief is, is je quarantaineperiode voorbij. Een test afspraak maken kan via deze website. Er wordt bewust gekozen om op de vijfde dag te testen, omdat de tijd tussen de infectie en de klachten meestal vijf dagen is. Test je te vroeg, dan kun je alsnog klachten krijgen. Nadat je een negatieve test hebt gehad is het wel belangrijk dat je tot en met de tiende dag uit de buurt blijft van kwetsbare ouderen en zieken.

Verder gelden de onderstaande regels wanneer je vanuit De Bahama’s  in thuisquarantaine zit:

 • Alleen mensen met wie jij samenwoont mogen samen met je in huis zijn. Wel zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk op 1,5 meter afstand blijft van hen. Niet knuffelen, niet zoenen en geen seks.
 • Het is belangrijk dat je geen bezoek ontvangt, want zo kun je het virus verspreiden. De enige uitzondering hierop je wanneer het voor medische redenen is, zoals de huisarts of GGD.
 • Wanneer je medische hulp nodig hebt ga je niet naar de huisarts toe, maar ben je hem op.
 • Naar de winkel mag niet, dus laat iemand anders je boodschappen doen.
 • Je mag wel in je tuin of op het balkon zitten.
 • Werkt volledig vanuit huis. Wanneer je in de zorg werkt mag je alleen bij hoge uitzondering werken wanneer je geen klachten hebt. Dit dien je echter wel te overleggen met de GGD of je bedrijfsarts.
 • Ga niet reizen met het Openbaar Vervoer of met de taxi.

Wanneer er niemand in je omgeving is om de boodschappen te doen of bijvoorbeeld te kinderen van school te halen, kun je contact opnemen met de gemeente. Daarnaast heeft het Rode Kruis ook een landelijke hulplijn welke je kan bellen. Zij kunnen dan met je meekijken naar hulp in de buurt. Je kan het Rode Kruis bereiken via 070-4455 888.

Waar om denken wanneer terug naar Nederland reist

Iedereen van 13 jaar en ouder die vanuit een hoog-risicoland zoals De Bahama’s  terugreist naar Nederland moet een negatieve pcr test van maximaal 24 uur oud kunnen laten zien wanneer zij aan boord gaan. Ook is het mogelijk dat je in het bezit bent van een negatieve sneltest die maximaal 24 uur voor het boarden is afgenomen, in combinatie met een negatieve pcr test die maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland is afgenomen.

Dit is vooral nodig omdat reizigers uit een hoog-risicogebied een groot risico vormen op de import en de verspreiding van corona, of een variant hiervan. Goed om te weten is ook dat de verplichte testuitslagen de andere maatregelen zoals quarantaine en vaccinatie, niet vervangen.

Verplicht bij vertrek

Wanneer je uit een risicoland vertrekt per schip, bus, vliegtuig of trein is het verplicht een negatieve test te laten zien wanneer je uit een hoog-risicoland komt dat binnen of buiten de EU valt. Gaat het om een land binnen de EU dan kun je het reisadvies van Nederland bekijken om te zien of je een negatieve test nodig hebt. Ook wanneer je op doorreis bent en naar Nederland reist met een schip, vliegtuig, bus of trein moet je een negatieve test kunnen laten zien.

Moet je overstappen? Dan gelden onderstaande regels:

 • Wanneer je reis in een veilig land begint en je een overstap hebt in een hoog-risicogebied heb je geen negatieve pcr test nodig als je op de luchthaven bent gebleven. Verlaat je deze wel tijdens de overstap, dan telt dit als een nieuwe reis en heb je er wel één nodig.
 • Begint je reis in een hoog-risicogebied en heb je een overstap in een ander land, dan moet je een negatieve test kunnen laten zien bij het aan boord gaan van maximaal 24 uur oud. Ook is het mogelijk dat je in het bezig bent van een negatieve sneltestuitslag van maximaal 24 uur oud bij het boarden, samen met een negatieve test van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.
 • Wanneer je de reis begint in een hoog-risicogebied en een overstap hebt in Nederland moet je een negatieve pcr test kunnen laten zien van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.

Positief testen na coronabesmetting

Het kan zijn dat je positief blijft testen nadat je corona hebt gehad. Ook al zijn alle verschijnselen weg en ben je niet besmettelijk meer. Voor deze mensen gelden onderstaande regels:

Heb je corona gehad waardoor je geen negatieve pcr test kunt laten zien, dan mag je toch reizen wanneer je de volgende documenten kunt laten zien:

 • Een positieve testuitslag of antigeen-testuitslag van minimaal 2 en maximaal 8 weken oud
 • Een positieve testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland
 • Een negatieve testuitslag voor vertrek van maximaal 24 uur oud bij het boarden

Wanneer je continu positief blijft testen bij een sneltest mag je naar Nederland reizen als je onderstaande documenten kunt laten zien:

 • Een positieve testuitslag van minimaal 2 en maximaal 8 weken oud
 • Een positieve testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland
 • Artsenverklaring waarin staat dat je niet meer besmettelijk bent van maximaal 72 uur oud bij het boarden. Belangrijk hierbij is dat de verklaring in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans of Portugees is, en dat er een logo of kenmerk aanwezig moet zijn van het instituut of de arts.

Vergeet daarnaast ook zeker niet je reisdocument mee te nemen, net als je paspoort. Kijk van tevoren na of je een visum nodig hebt wanneer je naar De Bahama’s  op reis gaat, en kijk na welke medicijnen je wel en niet mee op reis mag nemen. Ben je van plan een auto te huren? Kijk dan van tevoren na of je rijbewijs geldig is in De Bahama’s .

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +