Reisadvies Barbados: Coronatest en maatregelen uitgelegd!

Reisadvies Barbados: Coronatest en maatregelen uitgelegd!

Reisadvies Barbados - update i.v.m corona

Geupdate op , Veranderd op 01-04-2022

Reisadvies barbados, geüpdate met coronamaatregelen in barbados

De kleurcode van Barbados is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Groen

 • De kleurcode van het reisadvies voor Barbados is groen. De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. U kunt naar Barbados reizen, maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. 
 • Naar Barbados? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
 • Verblijft u in Barbados? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.       
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Barbados is een land in het Caribisch gebied dat bestaat uit één eiland. Dit eiland ligt het meest in het oosten van de Antillen. Het mooie hier is, dat je aan zowel de zuid- als de westkust veel stranden kunt vinden met fijn zand, en dat het in het binnenland bezaaid is met heuvels. Alle stranden zijn daarnaast omgeven door koraalriffen en er heerst dan ook een tropisch klimaat met een temperatuur van gemiddeld 26 graden. In het binnenland heb je hier wel te maken met overvloedige regen. Het regenseizoen duurt op Barbados van juni tot november. Ook zijn er vaak veel orkanen te vinden. Echter doordat het eiland in zuidoostelijke richting ligt, wordt Barbados meestal gespaard. Ben je van plan af te reizen naar Barbados voor een vakantie of voor familie? Lees dan eerst dit artikel door om te zien wat de corona regels zijn en of je een pcr test Barbados nodig hebt.

De geschiedenis van Barbados

De bevolking van Barbados bestaat voornamelijk uit familieleden en afstammelingen van Afrikaanse mulatten en slaven. Vroeger werd het eiland bewoond door Arowakken, een inheems volk dat hier leefde in de 15e eeuw. Deze zijn echter compleet uitgestorven door verschillende Europese ziektes en de zware omstandigheden van slavenarbeid. Net als in veel andere Caribische landen werden er ook slaven uit Afrika geïmporteerd naar Barbados. Daarnaast werd het eiland ook bezocht door de Portugezen en Britten.

In 1627 werd het land bezet door de Britten. In april 1816 begon de zwaarste slavenopstand onder begeleiding van Bussa tegen de blanke plantagehouders. Dit was de grootste opstand die Barbados ooit heeft gekend. Het was vervolgens in 1838 dat de slavernij werd afgeschaft. Van 1958 tot 1962 was Barbados lid van de West-Indische Federatie, waarna zij in 1961 zelfbestuur kregen.

Het leven op Barbados

Het belangrijkste exportproduct van de Bahama’s is suikerriet, maar ook melasse, textiel en rum worden hier veel geproduceerd. Daarnaast is ook het toerisme erg belangrijk voor de economie. Wat betreft het onderwijs is het aanbod groot. Een goede scholing wordt als iets heel belangrijks gezien en er zijn dan ook meerdere scholen met universitair onderwijs te vinden.

Aan de andere kant is de scholing hier ook nog erg ouderwets. Zit je op de basisschool of middelbare school, dan wordt er streng gedisciplineerd. Dit doen zij door middel van geselen. In principe mag alleen het hoofd van de school de leerlingen slaan, echter laat de praktijk zien dat er ook veel docenten zijn die een liniaal gebruiken.

Wat betreft de natuur is veel in de 18e eeuw gekapt voor het realiseren van suikerriet. Wel zijn er nog stukken regenwouden bewaard gebleven in de ravijnen. Aan de kust kun je cactussen, mangroves en manzanillabomen vinden en wil je liever planten uit het oerwoud of bergachtige eilanden zien, dan kun je naar de tropische tuinen van Barbados toe.

De criminaliteit op het eiland komt niet vaak voor, evenals racisme of een vijandige houding. Over het algemeen zijn de bewoners erg vriendelijk tegenover toeristen en zullen dan ook altijd helpen wanneer dit nodig is. toch is het wel verstandig rekening te houden met onderstaande punten:

 • Neem geen grote geldsommen mee naar het eiland
 • Breng geen waardevolle spullen mee
 • Maak gebruik van de kluis in je hotel voor je documenten, paspoort en geld
 • Reizen doe je het beste met een officiële taxi die door het hotel is gereserveerd
 • Ga je met het openbaar vervoer? Wees dan wel extra op je hoede
 • Ga niet ’s nachts buiten rondwandelen of reizen met het openbaar vervoer

Reisadvies pcr test Barbados

Reizen naar het buitenland wordt momenteel afgeraden. Mocht je toch gaan, houd er dan rekening mee dat je een negatieve pcr test moet kunnen laten zien, deze coronatest is verplicht. Verder is het uiteraard belangrijk dat je regelmatig je handen wast, dat je hoest en niest in je elleboog en dat je je neus snuit in een papieren zakdoek die je vervolgens direct weggooit. Krijg je koorts, luchtwegklachten of is er wat anders aan de hand? Dan doe je er goed aan direct contact op te nemen met een arts.

Kom je vanuit Barbados weer terug naar Nederland? Ook dan ben je verplicht je te laten testen op een testlocatie in Barbados. Bij terugkeer in Nederland ben je vervolgens verplicht in thuisquarantaine te gaan, ook wanneer je al gevaccineerd bent want het is nog steeds mogelijk dat je het virus kunt verspreiden. Door dit te doen draag je bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen. Op de vijfde dag van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Is de test negatief? Dan is je quarantaine voorbij.

Regels tijdens thuisquarantaine

Het is belangrijk dat je na aankomst in Nederland met eigen vervoer weer naar huis gaat. Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je een taxi nemen met inachtneming van de coronaregels. Alleen als het echt geen andere optie is pak je het Openbaar Vervoer.

In principe moet je 10 dagen in quarantaine, maar op de vijfde dag kun jij je laten testen bij een GGD testlocatie. Wanneer deze test negatief is, is je quarantaineperiode voorbij. Een test afspraak maken kan via deze website. Er wordt bewust gekozen om op de vijfde dag te testen, omdat de tijd tussen de infectie en de klachten meestal vijf dagen is. Test je te vroeg, dan kun je alsnog klachten krijgen. Nadat je een negatieve test hebt gehad is het wel belangrijk dat je tot en met de tiende dag uit de buurt blijft van kwetsbare ouderen en zieken.

Verder gelden de onderstaande regels wanneer je vanuit Barbados in thuisquarantaine zit:

 • Alleen mensen met wie jij samenwoont mogen samen met je in huis zijn. Wel zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk op 1,5 meter afstand blijft van hen. Niet knuffelen, niet zoenen en geen seks.
 • Het is belangrijk dat je geen bezoek ontvangt, want zo kun je het virus verspreiden. De enige uitzondering hierop je wanneer het voor medische redenen is, zoals de huisarts of GGD.
 • Wanneer je medische hulp nodig hebt ga je niet naar de huisarts toe, maar ben je hem op.
 • Naar de winkel mag niet, dus laat iemand anders je boodschappen doen.
 • Je mag wel in je tuin of op het balkon zitten.
 • Werkt volledig vanuit huis. Wanneer je in de zorg werkt mag je alleen bij hoge uitzondering werken wanneer je geen klachten hebt. Dit dien je echter wel te overleggen met de GGD of je bedrijfsarts.
 • Ga niet reizen met het Openbaar Vervoer of met de taxi.

Wanneer er niemand in je omgeving is om de boodschappen te doen of bijvoorbeeld te kinderen van school te halen, kun je contact opnemen met de gemeente. Daarnaast heeft het Rode Kruis ook een landelijke hulplijn welke je kan bellen. Zij kunnen dan met je meekijken naar hulp in de buurt. Je kan het Rode Kruis bereiken via 070-4455 888.

Waar om denken wanneer terug naar Nederland reist

Iedereen van 13 jaar en ouder die vanuit een hoog-risicoland zoals Barbados terugreist naar Nederland moet een negatieve pcr test van maximaal 24 uur oud kunnen laten zien wanneer zij aan boord gaan. Ook is het mogelijk dat je in het bezit bent van een negatieve sneltest die maximaal 24 uur voor het boarden is afgenomen, in combinatie met een negatieve pcr test die maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland is afgenomen.

Dit is vooral nodig omdat reizigers uit een hoog-risicogebied een groot risico vormen op de import en de verspreiding van corona, of een variant hiervan. Goed om te weten is ook dat de verplichte testuitslagen de andere maatregelen zoals quarantaine en vaccinatie, niet vervangen.

Verplicht bij vertrek

Wanneer je uit een risicoland vertrekt per schip, bus, vliegtuig of trein is het verplicht een negatieve test te laten zien wanneer je uit een hoog-risicoland komt dat binnen of buiten de EU valt. Gaat het om een land binnen de EU dan kun je het reisadvies van Nederland bekijken om te zien of je een negatieve test nodig hebt. Ook wanneer je op doorreis bent en naar Nederland reist met een schip, vliegtuig, bus of trein moet je een negatieve test kunnen laten zien.

Moet je overstappen? Dan gelden onderstaande regels:

 • Wanneer je reis in een veilig land begint en je een overstap hebt in een hoog-risicogebied heb je geen negatieve pcr test nodig als je op de luchthaven bent gebleven. Verlaat je deze wel tijdens de overstap, dan telt dit als een nieuwe reis en heb je er wel één nodig.
 • Begint je reis in een hoog-risicogebied en heb je een overstap in een ander land, dan moet je een negatieve test kunnen laten zien bij het aan boord gaan van maximaal 24 uur oud. Ook is het mogelijk dat je in het bezig bent van een negatieve sneltestuitslag van maximaal 24 uur oud bij het boarden, samen met een negatieve test van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.
 • Wanneer je de reis begint in een hoog-risicogebied en een overstap hebt in Nederland moet je een negatieve pcr test kunnen laten zien van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.

Positief testen na coronabesmetting

Het kan zijn dat je positief blijft testen nadat je corona hebt gehad. Ook al zijn alle verschijnselen weg en ben je niet besmettelijk meer. Voor deze mensen gelden onderstaande regels:

Heb je corona gehad waardoor je geen negatieve pcr test kunt laten zien, dan mag je toch reizen wanneer je de volgende documenten kunt laten zien:

 • Een positieve testuitslag of antigeen-testuitslag van minimaal 2 en maximaal 8 weken oud
 • Een positieve testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland
 • Een negatieve testuitslag voor vertrek van maximaal 24 uur oud bij het boarden

Wanneer je continu positief blijft testen bij een sneltest mag je naar Nederland reizen als je onderstaande documenten kunt laten zien:

 • Een positieve testuitslag van minimaal 2 en maximaal 8 weken oud
 • Een positieve testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland
 • Artsenverklaring waarin staat dat je niet meer besmettelijk bent van maximaal 72 uur oud bij het boarden. Belangrijk hierbij is dat de verklaring in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans of Portugees is, en dat er een logo of kenmerk aanwezig moet zijn van het instituut of de arts.

Vergeet daarnaast ook zeker niet je reisdocument mee te nemen, net als je paspoort. Kijk van tevoren na of je een visum nodig hebt wanneer je naar Barbados op reis gaat, en kijk na welke medicijnen je wel en niet mee op reis mag nemen. Ben je van plan een auto te huren? Kijk dan van tevoren na of je rijbewijs geldig is in Barbados.

Ook is het verstandig voor je vertrek na te kijken of er andere actuele epidemieën zijn, of er vaccinaties worden aanbevolen en welke maatregelen je kan treffen om malaria en andere ziektes kunt voorkomen.

Het natuurgeweld

Van juni tot en met november is het regenseizoen op Barbados. Ook is dan de kans groot dat er orkanen komen, al wordt Barbados meestal gespaard door zijn ligging. Er zijn schuilplaatsen te vinden die open zijn voor het publiek, waar je veilig bent. Is het nodig dat je tijdens deze periode gaat reizen, dan is het zeker aan te raden je goed te laten informeren en de berichten in de media in de gaten te houden.

Wanneer dit het geval is zal er een noodsituatie afgegeven worden. wanneer jij ervoor zorgt dat je hier goed op voorbereid bent, kun je veel problemen voorkomen. Onderstaand volgt een checklist zodat jij je hier beter op voor kunt bereiden.

 1. Zorg er altijd voor dat je belangrijke documenten bij de hand hebt
 2. Een geldig paspoort of geldige identiteitskaart, zowel voor jouzelf als je gezinsleden
 3. De geboorteakten van je kinderen
 4. Een geldig verblijfsdocument
 5. Huwelijksakte
 6. Vaccinatieboekje
 7. Doktersverklaring wanneer je medicatie hebt
 8. Bankgegevens en rekeningnummers
 9. Verzekeringsbewijzen van de auto, zorgverzekering en je huis
 10. Eigendomsakten van je woning of andere bezittingen

Natuurlijk neem je dit soort documenten niet mee op vakantie. Een goede optie is om hier een foto van te maken of ze in te scannen en dit naar jezelf te mail. Zo heb je ze altijd bij elkaar.

 • Maak afspraken met je reisgenoten over waar jullie verzamelen in geval van nood, of dat je zo snel mogelijk contact opneemt wanneer je mogelijk is.
 • Zorg dat je een lijst hebt met belangrijke gegevens. Denk hierbij aan:
  • Namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers van familie en belangrijke contacten
  • De frequentie van calamiteitenzenders
  • Lokale telefoonnummers van o.a. politie, huisarts en alarmnummer
  • Contactgegevens van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde ambassade
 • Bekijk wat de lokale overheid doet bij calamiteiten
 • Maak een noodpakket

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +