Corona Barbuda: Alle beperkingen en pcr test regels hier!

Corona Barbuda: Alle beperkingen en pcr test regels hier!

Reisadvies Barbuda - update i.v.m corona

Geverifieerd op , Laatste wijziging reisadvies op datum: 01-04-2022

Reisadvies barbuda, geüpdate met coronamaatregelen in barbuda

De kleurcode voor Antigua en Barbuda is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Groen

 • De kleurcode van het reisadvies voor Antigua en Barbuda is groen. De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. U kunt reizen naar Antigua en Barbuda, maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. 
 • Naar Antigua en Barbuda? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
 • Verblijft u in Antigua en Barbuda? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.       
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland

Barbuda is een eiland met een oppervlakte van 160 km2 dat in de Caribische Zee ligt en onderdeel is van de eilandengroep Kleine Antillen. Barbuda is onderdeel van de staat ‘Antigua en Barbuda’ en heeft slechts 1800 inwoners. Wanneer je van plan bent naar Barbuda af te reizen, doe je er goed aan dit artikel door te lezen. Wij vertellen je meer over het reisadvies en het tonen van een pcr test Barbuda voordat je op reis gaat.

Corona op Barbuda

Op het moment van schrijven is het coronavirus aardig onder controle op Barbuda. Wel is er momenteel nog een noodtoestand van kracht, waardoor er door de lokale autoriteiten maatregelen zijn genomen. Dit om de verspreiding van corona te verkleinen. Deze maatregelen zijn:

 • Een avondklok van 23:00 tot 5:00 uur
 • Gezichtsmaskers zijn verplicht in elke publieke ruimte
 • Sportscholen, restaurants en bars mogen open wanneer zij aan bepaalde criteria voldoen
 • Detailhandel, apotheken en bouwmarkten zijn open van 5:00 tot 21:00 uur
 • Officiële instanties hebben beperkte openingstijden
 • Stranden zijn toegankelijk van 5:00 tot 19:00 uur, in het weekend en op feestdagen is dit van 5:00 tot 13:00 uur.

Wanneer je deze maatregelen niet naleeft kan dit je een boete opleveren van XCD 10.000, wat gelijk staat aan iets meer dan 3.000 euro. Ook riskeer je een gevangenisstraf van 6 maanden.

Niveau 4

Ondanks een weekgemiddelde van 2 personen zit Barbuda nog steeds op niveau 4. Dit houdt in dat er een zeer hoog niveau van COVID-19 is in Barbuda. Het advies is dan ook reizen naar Barbuda te vermijden. Wil je op vakantie Barbuda corona dan doe je er goed aan je eerst volledig te vaccineren voordat je op reis gaat. Daarnaast dien je in elke publieke ruimte een masker te dragen, 1,5 meter afstand te houden, menigten te vermijden en je handen te was. Wel is het zo dat zelfs volledige gevaccineerde mensen het risico lopen om een corona variant te krijgen, waardoor je hem ook kunt verspreiden.

Reisadvies pcr test Barbuda

Reizen naar het buitenland wordt momenteel afgeraden. Mocht je toch gaan, houd er dan rekening mee dat je een negatieve pcr test moet kunnen laten zien, deze coronatest is verplicht. Verder is het uiteraard belangrijk dat je regelmatig je handen wast, dat je hoest en niest in je elleboog en dat je je neus snuit in een papieren zakdoek die je vervolgens direct weggooit. Krijg je koorts, luchtwegklachten of is er wat anders aan de hand? Dan doe je er goed aan direct contact op te nemen met een arts.

Kom je vanuit Barbuda weer terug naar Nederland? Ook dan ben je verplicht je te laten testen op een testlocatie in Barbuda. Bij terugkeer in Nederland ben je vervolgens verplicht in thuisquarantaine te gaan, ook wanneer je al gevaccineerd bent want het is nog steeds mogelijk dat je het virus kunt verspreiden.

Regels tijdens thuisquarantaine

Het is belangrijk dat je na aankomst in Nederland met eigen vervoer weer naar huis gaat. Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je een taxi nemen met inachtneming van de coronaregels. Alleen als het echt geen andere optie is pak je het Openbaar Vervoer.

In principe moet je 10 dagen in quarantaine, maar op de vijfde dag kun jij je laten testen bij een GGD testlocatie. Wanneer deze test negatief is, is je quarantaineperiode voorbij. Een afspraak hiervoor maken kan via deze website. Er wordt bewust gekozen om op de vijfde dag te testen, omdat de tijd tussen de infectie en de klachten meestal vijf dagen is. Test je te vroeg, dan kun je alsnog klachten krijgen. Nadat je een negatieve test hebt gehad is het wel belangrijk dat je tot en met de tiende dag uit de buurt blijft van kwetsbare ouderen en zieken.

Verder gelden de onderstaande regels wanneer je vanuit Barbuda in thuisquarantaine zit:

 • Alleen mensen met wie jij samenwoont mogen samen met je in huis zijn. Wel zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk op 1,5 meter afstand blijft van hen. Niet knuffelen, niet zoenen en geen seks.
 • Het is belangrijk dat je geen bezoek ontvangt, want zo kun je het virus verspreiden. De enige uitzondering hierop je wanneer het voor medische redenen is, zoals de huisarts of GGD.
 • Wanneer je medische hulp nodig hebt ga je niet naar de huisarts toe, maar ben je hem op.
 • Naar de winkel mag niet, dus laat iemand anders je boodschappen doen.
 • Je mag wel in je tuin of op het balkon zitten.
 • Werkt volledig vanuit huis. Wanneer je in de zorg werkt mag je alleen bij hoge uitzondering werken wanneer je geen klachten hebt. Dit dien je echter wel te overleggen met de GGD of je bedrijfsarts.
 • Ga niet reizen met het Openbaar Vervoer of met de taxi.

Wanneer er niemand in je omgeving is om de boodschappen te doen of bijvoorbeeld te kinderen van school te halen, kun je contact opnemen met de gemeente. Daarnaast heeft het Rode Kruis ook een landelijke hulplijn welke je kan bellen. Zij kunnen dan met je meekijken naar hulp in de buurt. Je kan het Rode Kruis bereiken via 070-4455 888.

Waar om denken wanneer terug naar Nederland reist

Iedereen van 13 jaar en ouder die vanuit een hoog-risicoland zoals Barbuda terugreist naar Nederland moet een negatieve pcr test van maximaal 24 uur oud kunnen laten zien wanneer zij aan boord gaan. Ook is het mogelijk dat je in het bezit bent van een negatieve sneltest die maximaal 24 uur voor het boarden is afgenomen, in combinatie met een negatieve pcr test die maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland is afgenomen.

Verplicht bij vertrek

Wanneer je uit een risicoland vertrekt per schip, bus, vliegtuig of trein is het verplicht een negatieve test te laten zien wanneer je uit een hoog-risicoland komt dat binnen of buiten de EU valt. Gaat het om een land binnen de EU dan kun je het reisadvies van Nederland bekijken om te zien of je een negatieve test nodig hebt. Ook wanneer je op doorreis bent en naar Nederland reist met een schip, vliegtuig, bus of trein moet je een negatieve test kunnen laten zien.

Moet je overstappen? Dan gelden onderstaande regels:

 • Wanneer je reis in een veilig land begint en je een overstap hebt in een hoog-risicogebied heb je geen negatieve pcr test nodig als je op de luchthaven bent gebleven. Verlaat je deze wel tijdens de overstap, dan telt dit als een nieuwe reis en heb je er wel één nodig.
 • Begint je reis in een hoog-risicogebied en heb je een overstap in een ander land, dan moet je een negatieve test kunnen laten zien bij het aan boord gaan van maximaal 24 uur oud. Ook is het mogelijk dat je in het bezig bent van een negatieve sneltestuitslag van maximaal 24 uur oud bij het boarden, samen met een negatieve test van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.
 • Wanneer je de reis begint in een hoog-risicogebied en een overstap hebt in Nederland moet je een negatieve pcr test kunnen laten zien van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.

Positief testen na coronabesmetting

Het kan zijn dat je positief blijft testen nadat je corona hebt gehad. Ook al zijn alle verschijnselen weg en ben je niet besmettelijk meer. Voor deze mensen gelden onderstaande regels:

Heb je corona gehad waardoor je geen negatieve pcr test kunt laten zien, dan mag je toch reizen wanneer je de volgende documenten kunt laten zien:

 • Een positieve testuitslag of antigeen-testuitslag van minimaal 2 en maximaal 8 weken oud
 • Een positieve testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland
 • Een negatieve testuitslag voor vertrek van maximaal 24 uur oud bij het boarden

Wanneer je continu positief blijft testen bij een sneltest mag je naar Nederland reizen als je onderstaande documenten kunt laten zien:

 • Een positieve testuitslag van minimaal 2 en maximaal 8 weken oud
 • Een positieve testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland
 • Artsenverklaring waarin staat dat je niet meer besmettelijk bent van maximaal 72 uur oud bij het boarden. Belangrijk hierbij is dat de verklaring in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans of Portugees is, en dat er een logo of kenmerk aanwezig moet zijn van het instituut of de arts.

Noodsituatie

Als laatste punt kunnen er tussen juni en november tropische stormen zoals orkanen ontstaan op Barbuda. Wanneer dit het geval is zal er een noodsituatie afgegeven worden. wanneer jij ervoor zorgt dat je hier goed op voorbereid bent, kun je veel problemen voorkomen. Onderstaand volgt een checklist zodat jij je hier beter op voor kunt bereiden.

 1. Zorg er altijd voor dat je belangrijke documenten bij de hand hebt
 2. Een geldig paspoort of geldige identiteitskaart, zowel voor jouzelf als je gezinsleden
 3. De geboorteakten van je kinderen
 4. Een geldig verblijfsdocument
 5. Huwelijksakte
 6. Vaccinatieboekje
 7. Doktersverklaring wanneer je medicatie hebt
 8. Bankgegevens en rekeningnummers
 9. Verzekeringsbewijzen van de auto, zorgverzekering en je huis
 10. Eigendomsakten van je woning of andere bezittingen

Natuurlijk neem je dit soort documenten niet mee op vakantie. Een goede optie is om hier een foto van te maken of ze in te scannen en dit naar jezelf te mail. Zo heb je ze altijd bij elkaar.

 • Maak afspraken met je reisgenoten over waar jullie verzamelen in geval van nood, of dat je zo snel mogelijk contact opneemt wanneer je mogelijk is.
 • Zorg dat je een lijst hebt met belangrijke gegevens. Denk hierbij aan:
  • Namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers van familie en belangrijke contacten
  • De frequentie van calamiteitenzenders
  • Lokale telefoonnummers van o.a. politie, huisarts en alarmnummer
  • Contactgegevens van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde ambassade
 • Bekijk wat de lokale overheid doet bij calamiteiten
 • Maak een noodpakket

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +