Coronaregels Corsica: Alle informatie en het reisadvies!

corona maatregelen Corsica

Reisadvies Frankrijk update i.v.m corona

Gecheckt op 14-10-2021, Laatste aanpassing reisadvies op 21-10-2021

šŸ‘‰Corona-ready BoekenšŸ‘ˆ

Reisadvies frankrijk, geĆ¼pdate met coronamaatregelen in frankrijk

De kleurcode van Corsica en het eiland Corsica is geel. Reizigers vanaf 12 jaar en 2 maanden oud moeten bij verschillende activiteiten binnen Corsica een coronabewijs (pass sanitaire) laten zien. Bij terugkeer uit Corsica en het eiland Corsica naar Nederland moet u een coronabewijs laten zien. Lees wat dit voor u betekent.

 • U kunt vanuit Nederland naar Corsica reizen met uw coronabewijs (Digitale Corona Certificaat ā€“ DCC), in Corsica ā€œpass sanitaireā€ genoemd, als u voldoet aan Ć©Ć©n van de volgende voorwaarden:
  • U bent 7 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd (met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield). U kunt dit aantonen in de CoronaCheck app of met het gele boekje;
  • U heeft minimaal 28 dagen geleden het Janssen-vaccin gekregen. U kunt dit aantonen in de CoronaCheck app of met een print van uw coronabewijs QR-code;
  • U bent hersteld van COVID-19 en u heeft minstens 7 dagen geleden 1 vaccinatie gekregen. U geldt dan als volledig gevaccineerd.
  • U bent besmet geweest met COVID-19 en kunt bewijzen dat u hersteld bent met een positieve PCR/NAAT-test die minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden is afgegeven.
  • Als u niet (volledig) bent gevaccineerd tegen of niet bent hersteld van COVID-19 moet u een negatieve PCR/NAAT- of antigeentest hebben die niet ouder is dan 72 uur vĆ³Ć³r vertrek naar Corsica (gerekend vanaf het moment van afname).
  • Kinderen tot en met 11 jaar hoeven niet getest te worden.
 • Lees meer over de erewoordverklaring (informatie in het Frans) en de voorwaarden (informatie in het Nederlands). Voor de laatste informatie over coronamaatregelen kunt u de website van de Franse overheid, in het Frans of in het Engels lezen.
 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en 2 maanden oud moeten binnen Corsica een coronabewijs laten zien bij het bezoeken van culturele en sportactiviteiten, winkelcentra en horecazaken.
 • Let op: Het gele boekje is niet overal geldig omdat er geen coronabewijs (DCC) QR-code in staat. Neem dus ook een print van uw QR-code mee.

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee. Tot 1991 was dit eiland Ć©Ć©n van de regioā€™s van Frankrijk. Het eiland bestaat uit twee provincies namelijk Corse en Corse-de-Sud. Het eiland heeft een oppervlakte van 8680 vierkante kilometer en telt zoā€™n 305.000 inwoners, hiervan wonen er 100.000 in de grote steden Bastia en Ajaccio, de hoofdstad. Het is het grootste eiland van Frankrijk, en de vierde grootste in de Middellandse Zee. Wil je graag op vakantie Corsica corona? Lees dan dit artikel door om meer te weten te komen over de maatregelen en of een pcr test Corsica nodig is.

Alle coronamaatregelen

In heel Frankrijk is er sprake van een avondklok, deze is van 19:00 tot 6:00 uur en het streven is dat iedereen thuiswerkt voor zover dat mogelijk is. Daarnaast geldt er ook een verbod om meer dan 10 kilometer van je woning verwijderd te zijn.

De horeca, culturele instellingen en niet-essentiƫle winkels zijn gesloten, en ook de scholen en kinderopvang zijn dicht. De supermarkten zijn wel open, maar hier gelden wel strenge gezondheidsmaatregelen.

Tot 10 kilometer van je huis vandaan mag je naar buiten zonder verklaring, daarbuiten moet je een geldige verklaring kunnen laten zien. Reis je verder dan 30 kilometer? Dan moet je altijd een verklaring met geldige reden bij je hebben.

Reisbeperkingen Corsica

Wanneer je vanuit Nederland reist naar Corsica moet je altijd een negatieve pcr test bij je hebben. Deze mag bij aankomst niet ouder zijn dan 72 uur. Dit geldt voor alle reizigers, zowel EU-ingezetenen als niet EU-ingezetenen. Ben je echter een EU-ingezetene, dan hoef je niet in quarantaine bij aankomst.

Niet EU-ingezetenen moeten direct bij aankomst voor 7 dagen in quarantaine. Op de zevende dag kun je je opnieuw laten testen. Is de test negatief? Dan kun je uit de quarantaine gaan.

Zodra je aankomt op een vliegveld of in de have, moet je een eigen verklaring kunnen laten zien. Hierin verklaar je dat je geen symptomen hebt. ook moeten hier je contactgegevens, datum en nummer van de vlucht + stoelnummer op vermeld staan, voor eventueel contactonderzoek.

Reisadvies pcr test Corsica

Reizen naar het buitenland wordt momenteel afgeraden. Mocht je toch gaan, houd er dan rekening mee dat je een negatieve pcr test moet kunnen laten zien, deze coronatest is verplicht. Verder is het uiteraard belangrijk dat je regelmatig je handen wast, dat je hoest en niest in je elleboog en dat je je neus snuit in een papieren zakdoek die je vervolgens direct weggooit. Krijg je koorts, luchtwegklachten of is er wat anders aan de hand? Dan doe je er goed aan direct contact op te nemen met een arts.

Kom je vanuit Corsica weer terug naar Nederland? Ook dan ben je verplicht je te laten testen op een testlocatie in Corsica. Bij terugkeer in Nederland ben je vervolgens verplicht in thuisquarantaine te gaan, ook wanneer je al gevaccineerd bent want het is nog steeds mogelijk dat je het virus kunt verspreiden. Door dit te doen draag je bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen. Op de vijfde dag van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Is de test negatief? Dan is je quarantaine voorbij.

Regels tijdens thuisquarantaine

Het is belangrijk dat je na aankomst in Nederland met eigen vervoer weer naar huis gaat. Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je een taxi nemen met inachtneming van de coronaregels. Alleen als het echt geen andere optie is pak je het Openbaar Vervoer.

In principe moet je 10 dagen in quarantaine, maar op de vijfde dag kun jij je laten testen bij een GGD testlocatie. Wanneer deze test negatief is, is je quarantaineperiode voorbij. Een test afspraak maken kan via deze website. Er wordt bewust gekozen om op de vijfde dag te testen, omdat de tijd tussen de infectie en de klachten meestal vijf dagen is. Test je te vroeg, dan kun je alsnog klachten krijgen. Nadat je een negatieve test hebt gehad is het wel belangrijk dat je tot en met de tiende dag uit de buurt blijft van kwetsbare ouderen en zieken.

Verder gelden de onderstaande regels wanneer je vanuit Corsica in thuisquarantaine zit:

 • Alleen mensen met wie jij samenwoont mogen samen met je in huis zijn. Wel zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk op 1,5 meter afstand blijft van hen. Niet knuffelen, niet zoenen en geen seks.
 • Het is belangrijk dat je geen bezoek ontvangt, want zo kun je het virus verspreiden. De enige uitzondering hierop je wanneer het voor medische redenen is, zoals de huisarts of GGD.
 • Wanneer je medische hulp nodig hebt ga je niet naar de huisarts toe, maar ben je hem op.
 • Naar de winkel mag niet, dus laat iemand anders je boodschappen doen.
 • Je mag wel in je tuin of op het balkon zitten.
 • Werkt volledig vanuit huis. Wanneer je in de zorg werkt mag je alleen bij hoge uitzondering werken wanneer je geen klachten hebt. Dit dien je echter wel te overleggen met de GGD of je bedrijfsarts.
 • Ga niet reizen met het Openbaar Vervoer of met de taxi.

Wanneer er niemand in je omgeving is om de boodschappen te doen of bijvoorbeeld te kinderen van school te halen, kun je contact opnemen met de gemeente. Daarnaast heeft het Rode Kruis ook een landelijke hulplijn welke je kan bellen. Zij kunnen dan met je meekijken naar hulp in de buurt. Je kan het Rode Kruis bereiken via 070-4455 888.

Waar om denken wanneer terug naar Nederland reist

Iedereen van 13 jaar en ouder die vanuit een hoog-risicoland zoals Corsica terugreist naar Nederland moet een negatieve pcr test van maximaal 24 uur oud kunnen laten zien wanneer zij aan boord gaan. Ook is het mogelijk dat je in het bezit bent van een negatieve sneltest die maximaal 24 uur voor het boarden is afgenomen, in combinatie met een negatieve pcr test die maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland is afgenomen.

Dit is vooral nodig omdat reizigers uit een hoog-risicogebied een groot risico vormen op de import en de verspreiding van corona, of een variant hiervan. Goed om te weten is ook dat de verplichte testuitslagen de andere maatregelen zoals quarantaine en vaccinatie, niet vervangen.

Verplicht bij vertrek

Wanneer je uit een risicoland vertrekt per schip, bus, vliegtuig of trein is het verplicht een negatieve test te laten zien wanneer je uit een hoog-risicoland komt dat binnen of buiten de EU valt. Gaat het om een land binnen de EU dan kun je het reisadvies van Nederland bekijken om te zien of je een negatieve test nodig hebt. Ook wanneer je op doorreis bent en naar Nederland reist met een schip, vliegtuig, bus of trein moet je een negatieve test kunnen laten zien.

Moet je overstappen? Dan gelden onderstaande regels:

 • Wanneer je reis in een veilig land begint en je een overstap hebt in een hoog-risicogebied heb je geen negatieve pcr test nodig als je op de luchthaven bent gebleven. Verlaat je deze wel tijdens de overstap, dan telt dit als een nieuwe reis en heb je er wel Ć©Ć©n nodig.
 • Begint je reis in een hoog-risicogebied en heb je een overstap in een ander land, dan moet je een negatieve test kunnen laten zien bij het aan boord gaan van maximaal 24 uur oud. Ook is het mogelijk dat je in het bezig bent van een negatieve sneltestuitslag van maximaal 24 uur oud bij het boarden, samen met een negatieve test van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.
 • Wanneer je de reis begint in een hoog-risicogebied en een overstap hebt in Nederland moet je een negatieve pcr test kunnen laten zien van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.

Positief testen na coronabesmetting

Het kan zijn dat je positief blijft testen nadat je corona hebt gehad. Ook al zijn alle verschijnselen weg en ben je niet besmettelijk meer. Voor deze mensen gelden onderstaande regels:

Heb je corona gehad waardoor je geen negatieve pcr test kunt laten zien, dan mag je toch reizen wanneer je de volgende documenten kunt laten zien:

 • Een positieve testuitslag of antigeen-testuitslag van minimaal 2 en maximaal 8 weken oud
 • Een positieve testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland
 • Een negatieve testuitslag voor vertrek van maximaal 24 uur oud bij het boarden

Wanneer je continu positief blijft testen bij een sneltest mag je naar Nederland reizen als je onderstaande documenten kunt laten zien:

 • Een positieve testuitslag van minimaal 2 en maximaal 8 weken oud
 • Een positieve testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland
 • Artsenverklaring waarin staat dat je niet meer besmettelijk bent van maximaal 72 uur oud bij het boarden. Belangrijk hierbij is dat de verklaring in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans of Portugees is, en dat er een logo of kenmerk aanwezig moet zijn van het instituut of de arts.

Vergeet daarnaast ook zeker niet je reisdocument mee te nemen, net als je paspoort. Kijk van tevoren na of je een visum nodig hebt wanneer je naar Corsica op reis gaat, en kijk na welke medicijnen je wel en niet mee op reis mag nemen. Ben je van plan een auto te huren? Kijk dan van tevoren na of je rijbewijs geldig is in Corsica.

Leave a Reply