Dubai Corona maatregelen, Wij leggen het je allemaal uit!

Dubai Corona maatregelen, Wij leggen het je allemaal uit!

Reisadvies Dubai, nieuwe maatregelen

Gecontroleer op , Gewijzigd: 26-07-2022

Reisadvies dubai, geüpdate met coronamaatregelen in dubai

De kleurcode voor de Dubai is geel. De eilanden Abu Musa en Tunb zijn rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Rood: niet reizen

 • Het is te gevaarlijk om naar de eilanden Abu Musa en Tunb te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
 • In rode gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

Dubai is één van de Verenigde Arabische Emiraten en heeft een oppervlakte van 4114 vierkante kilometer. Het emiraat ligt aan de Perzische Golf en grenst aan Abu Dhabi en Sharjah. De hoofdstad is het gelijknamige Dubai en het emiraat telt ruim 2,2 miljoen inwoners.

De emiraten staan vooral bekend om hun olie, echter is de olie tussen de verschillende emiraten wel ongelijk verspreid. Abu Dhabi is niet alleen de hoofdemiraat en het grootst qua oppervlakte, maar bezit daarnaast ook verreweg de meeste olie. Ga je binnenkort naar de Dubai toe? Lees dan dit artikel om meer te weten te komen over de huidige corona maatregelen en of een pcr test Dubai verplicht is.

Video: Dubai Travel guide 2021

Vlog van vakantie Dubai, geüpload op 17 juni 2021

Geografie van Dubai

Het emiraat Dubai ligt aan de Perzische Golf en is net iets kleiner dan de provincie Noord-Brabant. Echter door de aanleg van eilanden neemt het oppervlak van Dubai wel nog jaarlijks toe. Het overgrote deel van het land is zandwoestijn. Daarnaast vind je in het westen het Hadjargebergte. Er zijn verder geen meren of rivieren te vinden, alleen een smalle baai. Deze is in de hoofdstad te vinden en is een baai van de Perzische Golf, Dubai Creek genoemd. Deze baai is geschikt voor scheepvaartverkeer omdat hij is uitgediept.

Maatregelen corona Dubai

In verband met het coronavirus zijn er ook in Dubai maatregelen genomen om het virus te beperken. Zo moeten personen onderling altijd minimaal 2 meter afstand van elkaar bewaren en moet iedereen een mondkapje dragen. Een uitzondering hierop zijn kinderen onder de 6 jaar en mensen met beperkingen die door het dragen van een mondkapje minder goed kunnen ademen of communiceren.

Ook zijn vrijwel de meeste hotels, restaurants, winkelcentra, gebedshuizen, sportfaciliteiten, parken, toeristische attracties en stranden weer open, maar je moet hierbij wel rekening houden met beperkingen. Daarnaast is het wel zo dat je ook in de horeca minimaal 2 meter afstand moet houden. Een mondkapje is bij binnenkomst en vertrek verplicht, maar aan tafel mag hij af.

Wanneer je je niet aan één of meerdere van deze maatregelen houdt kun je hiervoor een flinke boete krijgen.

Inreisbeperkingen door corona

Momenteel is het weer mogelijk naar Dubai te reizen. Vertrek je naar Dubai, dan moet je een negatieve pcr test kunnen laten zien die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen. Voor Abu Dhabi geldt dat deze maximaal 96 uur voor vertrek is afgenomen. Daarnaast is de regelgeving voor het inreizen verschillend per Emiraat. Deze vind je hieronder:

Dubai

Wanneer je aankomt op het vliegveld van Dubai moeten bepaalde reizigers een 2e pcr test doen, dit ligt aan het land waar ze vandaan komen. Reizigers uit Nederland hoeven dit niet. Wanneer je hiertoe wel verplicht bent moet je daarna in quarantaine gaan om het resultaat af te wachten.

Abu Dhabi

Wanneer je aankomt op het vliegveld van Abu Dhabi wordt er een pcr test bij je afgenomen. Blijf je in Abu Dhabi en kom je uit een land die niet op de groene lijst staat, dan ben je verplicht 10 dagen in quarantaine te gaan. De autoriteiten bepalen voor jou of je in een hotel of overheidsinstellingen moet zitten.

Ook krijg je bij binnenkomst een polsband waarmee in de gaten gehouden kan worden of je je wel aan de verplichte quarantaine houdt. Daarnaast is het ook verplicht de Al Hosn app te downloaden. Mensen onder de 18 en boven de 69, mensen met medische condities en diplomaten hoeven geen polsband te dragen. Op de 6e dag van de quarantaine zal en weer een pcr test worden afgenomen. Is de uitslag negatief, dan zal de polsband verwijderd worden.

Kom je in een ander Emiraat aan om vervolgens door te reizen naar Abu Dhabi, dan moet je een negatieve pcr test kunnen laten zien die maximaal 96 uur voor vertrek is afgenomen. Zodra je op de grens met Abu Dhabi bent krijg je een polsband en moet je 10 dagen in quarantaine. Wanneer je al een aantal dagen in een ander Emiraat in quarantaine hebt gezeten mag je deze dagen aftrekken van de 10 dagen in Abu Dhabi. Heb je de volledige 10 dagen quarantaine al in een Emiraat voltooid, dan hoef je in Abu Dhabi niet meer in quarantaine. Wel moet je dan op de 6e dag een pcr test doen.

Reisadvies pcr test Dubai

Reizen naar het buitenland wordt momenteel afgeraden. Mocht je toch gaan, houd er dan rekening mee dat je een negatieve pcr test moet kunnen laten zien, deze coronatest is verplicht. Verder is het uiteraard belangrijk dat je regelmatig je handen wast, dat je hoest en niest in je elleboog en dat je je neus snuit in een papieren zakdoek die je vervolgens direct weggooit. Krijg je koorts, luchtwegklachten of is er wat anders aan de hand? Dan doe je er goed aan direct contact op te nemen met een arts.

Kom je vanuit Dubai weer terug naar Nederland? Ook dan ben je verplicht je te laten testen op een testlocatie in Dubai. Bij terugkeer in Nederland ben je vervolgens verplicht in thuisquarantaine te gaan, ook wanneer je al gevaccineerd bent want het is nog steeds mogelijk dat je het virus kunt verspreiden. Door dit te doen draag je bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen. Op de vijfde dag van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Is de test negatief? Dan is je quarantaine voorbij.

Regels tijdens thuisquarantaine

Het is belangrijk dat je na aankomst in Nederland met eigen vervoer weer naar huis gaat. Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je een taxi nemen met inachtneming van de coronaregels. Alleen als het echt geen andere optie is pak je het Openbaar Vervoer.

In principe moet je 10 dagen in quarantaine, maar op de vijfde dag kun jij je laten testen bij een GGD testlocatie. Wanneer deze test negatief is, is je quarantaineperiode voorbij. Een test afspraak maken kan via deze website. Er wordt bewust gekozen om op de vijfde dag te testen, omdat de tijd tussen de infectie en de klachten meestal vijf dagen is. Test je te vroeg, dan kun je alsnog klachten krijgen. Nadat je een negatieve test hebt gehad is het wel belangrijk dat je tot en met de tiende dag uit de buurt blijft van kwetsbare ouderen en zieken.

Verder gelden de onderstaande regels wanneer je vanuit Dubai in thuisquarantaine zit:

 • Alleen mensen met wie jij samenwoont mogen samen met je in huis zijn. Wel zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk op 1,5 meter afstand blijft van hen. Niet knuffelen, niet zoenen en geen seks.
 • Het is belangrijk dat je geen bezoek ontvangt, want zo kun je het virus verspreiden. De enige uitzondering hierop je wanneer het voor medische redenen is, zoals de huisarts of GGD.
 • Wanneer je medische hulp nodig hebt ga je niet naar de huisarts toe, maar ben je hem op.
 • Naar de winkel mag niet, dus laat iemand anders je boodschappen doen.
 • Je mag wel in je tuin of op het balkon zitten.
 • Werkt volledig vanuit huis. Wanneer je in de zorg werkt mag je alleen bij hoge uitzondering werken wanneer je geen klachten hebt. Dit dien je echter wel te overleggen met de GGD of je bedrijfsarts.
 • Ga niet reizen met het Openbaar Vervoer of met de taxi.

Wanneer er niemand in je omgeving is om de boodschappen te doen of bijvoorbeeld te kinderen van school te halen, kun je contact opnemen met de gemeente. Daarnaast heeft het Rode Kruis ook een landelijke hulplijn welke je kan bellen. Zij kunnen dan met je meekijken naar hulp in de buurt. Je kan het Rode Kruis bereiken via 070-4455 888.

Verplicht bij vertrek

Wanneer je uit een risicoland vertrekt per schip, bus, vliegtuig of trein is het verplicht een negatieve test te laten zien wanneer je uit een hoog-risicoland komt dat binnen of buiten de EU valt. Gaat het om een land binnen de EU dan kun je het reisadvies van Nederland bekijken om te zien of je een negatieve test nodig hebt. Ook wanneer je op doorreis bent en naar Nederland reist met een schip, vliegtuig, bus of trein moet je een negatieve test kunnen laten zien.

Moet je overstappen? Dan gelden onderstaande regels:

 • Wanneer je reis in een veilig land begint en je een overstap hebt in een hoog-risicogebied heb je geen negatieve pcr test nodig als je op de luchthaven bent gebleven. Verlaat je deze wel tijdens de overstap, dan telt dit als een nieuwe reis en heb je er wel één nodig.
 • Begint je reis in een hoog-risicogebied en heb je een overstap in een ander land, dan moet je een negatieve test kunnen laten zien bij het aan boord gaan van maximaal 24 uur oud. Ook is het mogelijk dat je in het bezig bent van een negatieve sneltestuitslag van maximaal 24 uur oud bij het boarden, samen met een negatieve test van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.
 • Wanneer je de reis begint in een hoog-risicogebied en een overstap hebt in Nederland moet je een negatieve pcr test kunnen laten zien van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.

Vergeet daarnaast ook zeker niet je reisdocument mee te nemen, net als je paspoort. Kijk van tevoren na of je een visum nodig hebt wanneer je naar Dubai op reis gaat, en kijk na welke medicijnen je wel en niet mee op reis mag nemen. Ben je van plan een auto te huren? Kijk dan van tevoren na of je rijbewijs geldig is in Dubai.

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +