Wat is het advies voor Koeweit? Lees het corona advies hier!

Wat is het advies voor Koeweit? Lees het corona advies hier!

Reisadvies Koeweit update

Geverifieerd op - Veranderd op datum 06-04-2022

Reisadvies koeweit, geüpdate met coronamaatregelen in koeweit

Het reisadvies voor Koeweit is geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Geel: let op, er zijn risico’s

 • De kleurcode van het reisadvies voor Koeweit is geel. U kunt reizen naar Koeweit. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
 • Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.
 • Naar Koeweit? Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
 • Verblijft u in Koeweit? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Koeweit is een emiraat op het Arabisch Schiereiland in Azië. Het is een olierijke staat met een hoofdstad die dezelfde naam draagt. Het heeft een oppervlakte van 17.818 vierkante kilometer en ruim 4,5 miljoen inwoners. Ga je binnenkort naar Koeweit, lees dan eerst dit artikel. Hier kun je meer te weten komen over de maatregelen en of een pcr test Koeweit verplicht is.

Maatregelen in Koeweit

In alle openbare ruimtes dien je voldoende afstand te houden, daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht. Zodra je een winkelcentrum, supermarkt, ziekenhuis of andere openbare ruimte in gaat ben je ook verplicht een temperatuurcontrole uit te laten voeren. Daarnaast zijn alle vormen van samenscholing verboden, ook bruiloften en andere feesten. Winkelcentra en restaurants zijn enkel open tussen 5:00 en 20:00 uur en het onderwijs is vooralsnog gesloten.

Wanneer je één van de maatregelen niet naleeft kan dit een hoge boete betekenen.

Beperkingen reizen naar Koeweit

Voor iedereen geldt er een inreisverbod naar Koeweit, het is dan ook niet mogelijk voor niet-Koeweits staatsburgers om het emiraat binnen te komen. Wel zijn er uitzonderingen voor diplomaten, medische zorgverleners en eerstegraads familieleden van Koeweitse staatsburgers. Echter moeten zij wel rekening houden met onderstaande punten:

 • Zodra je aankomt in Koeweit moet je een negatieve pcr test kunnen laten zien. Deze is maximaal 72 uur voor aankomst afgenomen. Daarnaast is het zo dat de test alleen mag worden afgenomen door een kliniek die door de Koeweitse autoriteiten is goedgekeurd. Welke klinieken dat zijn, kan worden opgevraagd bij de ambassade van Koeweit in Nederland.
 • Voordat je vertrekt naar Koeweit dien je de app Schlonik te downloaden.
 • Bij aankomst moet je verplicht 14 dagen in quarantaine.
 • Er word bij aankomst gecontroleerd of je de app hebt gedownload. Daarnaast moet je een disclaimer voor verplichte quarantaine ondertekenen. Via de app zal dit meerdere malen per dag gecontroleerd worden.

Reisadvies pcr test Koeweit

Reizen naar het buitenland wordt momenteel afgeraden. Mocht je toch gaan, houd er dan rekening mee dat je een negatieve pcr test moet kunnen laten zien, deze coronatest is verplicht. Verder is het uiteraard belangrijk dat je regelmatig je handen wast, dat je hoest en niest in je elleboog en dat je je neus snuit in een papieren zakdoek die je vervolgens direct weggooit. Krijg je koorts, luchtwegklachten of is er wat anders aan de hand? Dan doe je er goed aan direct contact op te nemen met een arts.

Kom je vanuit Koeweit weer terug naar Nederland? Ook dan ben je verplicht je te laten testen op een testlocatie in Koeweit. Bij terugkeer in Nederland ben je vervolgens verplicht in thuisquarantaine te gaan, ook wanneer je al gevaccineerd bent want het is nog steeds mogelijk dat je het virus kunt verspreiden. Door dit te doen draag je bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen. Op de vijfde dag van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Is de test negatief? Dan is je quarantaine voorbij.

Regels tijdens thuisquarantaine

Het is belangrijk dat je na aankomst in Nederland met eigen vervoer weer naar huis gaat. Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je een taxi nemen met inachtneming van de coronaregels. Alleen als het echt geen andere optie is pak je het Openbaar Vervoer.

In principe moet je 10 dagen in quarantaine, maar op de vijfde dag kun jij je laten testen bij een GGD testlocatie. Wanneer deze test negatief is, is je quarantaineperiode voorbij. Een test afspraak maken kan via deze website. Er wordt bewust gekozen om op de vijfde dag te testen, omdat de tijd tussen de infectie en de klachten meestal vijf dagen is. Test je te vroeg, dan kun je alsnog klachten krijgen. Nadat je een negatieve test hebt gehad is het wel belangrijk dat je tot en met de tiende dag uit de buurt blijft van kwetsbare ouderen en zieken.

Verder gelden de onderstaande regels wanneer je vanuit Koeweit in thuisquarantaine zit:

 • Alleen mensen met wie jij samenwoont mogen samen met je in huis zijn. Wel zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk op 1,5 meter afstand blijft van hen. Niet knuffelen, niet zoenen en geen seks.
 • Het is belangrijk dat je geen bezoek ontvangt, want zo kun je het virus verspreiden. De enige uitzondering hierop je wanneer het voor medische redenen is, zoals de huisarts of GGD.
 • Wanneer je medische hulp nodig hebt ga je niet naar de huisarts toe, maar ben je hem op.
 • Naar de winkel mag niet, dus laat iemand anders je boodschappen doen.
 • Je mag wel in je tuin of op het balkon zitten.
 • Werkt volledig vanuit huis. Wanneer je in de zorg werkt mag je alleen bij hoge uitzondering werken wanneer je geen klachten hebt. Dit dien je echter wel te overleggen met de GGD of je bedrijfsarts.
 • Ga niet reizen met het Openbaar Vervoer of met de taxi.

Wanneer er niemand in je omgeving is om de boodschappen te doen of bijvoorbeeld te kinderen van school te halen, kun je contact opnemen met de gemeente. Daarnaast heeft het Rode Kruis ook een landelijke hulplijn welke je kan bellen. Zij kunnen dan met je meekijken naar hulp in de buurt. Je kan het Rode Kruis bereiken via 070-4455 888.

Waar om denken wanneer terug naar Nederland reist

Iedereen van 13 jaar en ouder die vanuit een hoog-risicoland zoals Koeweit terugreist naar Nederland moet een negatieve pcr test van maximaal 24 uur oud kunnen laten zien wanneer zij aan boord gaan. Ook is het mogelijk dat je in het bezit bent van een negatieve sneltest die maximaal 24 uur voor het boarden is afgenomen, in combinatie met een negatieve pcr test die maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland is afgenomen.

Dit is vooral nodig omdat reizigers uit een hoog-risicogebied een groot risico vormen op de import en de verspreiding van corona, of een variant hiervan. Goed om te weten is ook dat de verplichte testuitslagen de andere maatregelen zoals quarantaine en vaccinatie, niet vervangen.

Verplicht bij vertrek

Wanneer je uit een risicoland vertrekt per schip, bus, vliegtuig of trein is het verplicht een negatieve test te laten zien wanneer je uit een hoog-risicoland komt dat binnen of buiten de EU valt. Gaat het om een land binnen de EU dan kun je het reisadvies van Nederland bekijken om te zien of je een negatieve test nodig hebt. Ook wanneer je op doorreis bent en naar Nederland reist met een schip, vliegtuig, bus of trein moet je een negatieve test kunnen laten zien.

Moet je overstappen? Dan gelden onderstaande regels:

 • Wanneer je reis in een veilig land begint en je een overstap hebt in een hoog-risicogebied heb je geen negatieve pcr test nodig als je op de luchthaven bent gebleven. Verlaat je deze wel tijdens de overstap, dan telt dit als een nieuwe reis en heb je er wel één nodig.
 • Begint je reis in een hoog-risicogebied en heb je een overstap in een ander land, dan moet je een negatieve test kunnen laten zien bij het aan boord gaan van maximaal 24 uur oud. Ook is het mogelijk dat je in het bezig bent van een negatieve sneltestuitslag van maximaal 24 uur oud bij het boarden, samen met een negatieve test van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.
 • Wanneer je de reis begint in een hoog-risicogebied en een overstap hebt in Nederland moet je een negatieve pcr test kunnen laten zien van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +