Wat is het reisadvies van Madeira? Kom er hier achter!

Wat is het reisadvies van Madeira? Kom er hier achter!

Reisadvies Madeira nieuwe maatregelen

Gecheckt op - Laatste aanpassing reisadvies op 28-07-2022

Reisadvies madeira, geüpdate met coronamaatregelen in madeira

Op dit moment is er gevaar door bosbranden in verschillende regio’s in Madeira. Houd daar rekening mee. Voor actuele informatie over waar de bosbranden in Madeira zich bevinden kijk op de website www.fogos.pt of download de app. Lees meer in de rubriek Veiligheidsrisico’s. Het reisadvies voor Madeira is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Groen

 • De kleurcode van het reisadvies voor Madeira is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met die in Nederland.
 • Let op: Op dit moment is er extreem gevaar door bosbranden in verschillende regio’s in Madeira. Houd de daar rekening mee en volg de instructies van de lokale autoriteiten op. Meer informatie vindt u in de rubriek Veiligheidsrisico’s.
 • Lees meer over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
 • Verblijft u in Madeira? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Madeira is een eiland dat ligt in de Atlantische Oceaan. Met Ilhas Desertas, Ilhas Selvagens en Porto Santo vormt Madeira de archipel en autonome regio Madeira van Portugal. De grootste stad op dit eiland is tevens de hoofdstad; Funchal. Het eiland heeft een oppervlakte van 740 vierkante kilometer en heeft ongeveer 270.000 inwoners. Het hoogste punt op het eiland is Pico Ruivo, van 1862 meter. Zit het in de planning om binnenkort naar Madeira af te reizen? Lees dan zeker eerst dit artikel om meer te weten te komen over de pcr test, coronatest Madeira en de maatregelen.

Bezienswaardigheden van het eiland

Er is op het eiland geen sprake van massatoerisme, en dit komt vooral doordat de kust uit steile rotswanden bestaat en geen zandstrand. Toch staat Madeira wel bekend om verschillende producten, waaronder de culinaire specialiteit, de dessertwijn Madeira-wijn. Daarnaast staat het eiland ook bekend om de espada, de zwarte degenvis.

Een andere naam voor het eiland is bloemeneiland, en ook dat is zeker niet voor niks. Er groeien namelijk veel exotische bloemen in het wild op dit eiland. Ook heeft het eiland een aantal endemische vogelsoorten, hiervan is de Madeiravink de bekendste. Doordat het eiland een vulkanische oorsprong heeft, zijn er geen inheemse zoogdieren op het eiland te vinden.

Inreisbeperkingen Madeira

Ga je naar Madeira toe, dan moet je een document van een erkend gezondheidsinstituut bij je hebben waarin staat dat je in de 72 uur voor aankomst een test hebt gedaan en dat deze negatief is. heb je geen test gedaan, dan is het mogelijk deze op het vliegveld van Madeira alsnog te doen. Je moet dan de uitslag afwachten in je accommodatie. Is de test negatief, dan is er niks aan de hand. Bij een positieve uitslag moet je de adviezen opvolgen van de autoriteiten en de GGD in je eigen woonplaats op de hoogte stellen.

Waar je ook goed rekening mee dient te houden, is het feit dat er in Portugal andere maatregelen gelden dan in Nederland, dit is dus ook in Madeira het geval. Zo moet je altijd 2 meter afstand houden en zijn mondkapjes niet alleen in publieke ruimtes verplicht, maar ook buiten en in gesloten gelegenheden.

Wat wel anders is tussen Portugal en Madeira, is dat er in Portugal sprake is van een noodtoestand en er een lockdown van kracht is, en dit is in Madeira niet het geval.

Terug in Nederland

Bij terugkeer in Nederland ben je vervolgens verplicht in thuisquarantaine te gaan, ook wanneer je al gevaccineerd bent want het is nog steeds mogelijk dat je het virus kunt verspreiden. Door dit te doen draag je bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen. Op de vijfde dag van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Is de test negatief? Dan is je quarantaine voorbij.

Regels tijdens thuisquarantaine

Het is belangrijk dat je na aankomst in Nederland met eigen vervoer weer naar huis gaat. Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je een taxi nemen met inachtneming van de coronaregels. Alleen als het echt geen andere optie is pak je het Openbaar Vervoer.

In principe moet je 10 dagen in quarantaine, maar op de vijfde dag kun jij je laten testen bij een GGD testlocatie. Wanneer deze test negatief is, is je quarantaineperiode voorbij. Een test afspraak maken kan via deze website. Er wordt bewust gekozen om op de vijfde dag te testen, omdat de tijd tussen de infectie en de klachten meestal vijf dagen is. Test je te vroeg, dan kun je alsnog klachten krijgen. Nadat je een negatieve test hebt gehad is het wel belangrijk dat je tot en met de tiende dag uit de buurt blijft van kwetsbare ouderen en zieken.

Verder gelden de onderstaande regels wanneer je vanuit Antigua in thuisquarantaine zit:

 • Alleen mensen met wie jij samenwoont mogen samen met je in huis zijn. Wel zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk op 1,5 meter afstand blijft van hen. Niet knuffelen, niet zoenen en geen seks.
 • Het is belangrijk dat je geen bezoek ontvangt, want zo kun je het virus verspreiden. De enige uitzondering hierop je wanneer het voor medische redenen is, zoals de huisarts of GGD.
 • Wanneer je medische hulp nodig hebt ga je niet naar de huisarts toe, maar ben je hem op.
 • Naar de winkel mag niet, dus laat iemand anders je boodschappen doen.
 • Je mag wel in je tuin of op het balkon zitten.
 • Werkt volledig vanuit huis. Wanneer je in de zorg werkt mag je alleen bij hoge uitzondering werken wanneer je geen klachten hebt. Dit dien je echter wel te overleggen met de GGD of je bedrijfsarts.
 • Ga niet reizen met het Openbaar Vervoer of met de taxi.

Wanneer er niemand in je omgeving is om de boodschappen te doen of bijvoorbeeld te kinderen van school te halen, kun je contact opnemen met de gemeente. Daarnaast heeft het Rode Kruis ook een landelijke hulplijn welke je kan bellen. Zij kunnen dan met je meekijken naar hulp in de buurt. Je kan het Rode Kruis bereiken via 070-4455 888.

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +