Wat is het reisadvies van Madeira? Kom er hier achter!

corona maatregelen Madeira

Reisadvies Madeira, Corona update

Gecheckt op 21-10-2021 - Gewijzigd op 21-10-2021

šŸ‘‰Corona-ready BoekenšŸ‘ˆ

Reisadvies madeira, geĆ¼pdate met coronamaatregelen in madeira

De kleurcode voor het vasteland van Madeira en voor Madeira is geel. De kleurcode voor de Azoren is groen. Vanaf 22 oktober 2021 is de kleurcode voor de Azoren ook geel. Tot 24 oktober 2021 hoeft u geen coronabewijs te laten zien bij terugkeer vanuit de Azoren. Vanaf 24 oktober 2021 moet u wel een coronabewijs laten zien bij terugkeer vanuit de Azoren. Dit moet nu al bij terugkeer vanaf het vasteland van Madeira en Madeira. Lees in het reisadvies wat dit voor u betekent.

 • Iedereen die naar Madeira reist moet een Passenger Locator Card invullen.
 • Reist u met de auto naar Madeira? Dan hoeft u geen coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat ā€“ DCC) te laten zien.
 • Reist u per vliegtuig of boot? Dan kunt u met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat ā€“ DCC) naar Madeira reizen als:
  • u 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of;
  • u een bewijs van herstel kunt laten zien, of;
  • uw negatieve (NAAT) PCR-test niet ouder is dan 72 uur voor vertrek, of;
  • uw negatieve antigeentest niet ouder is dan 48 uur voor vertrek.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden.

Madeira is een eiland dat ligt in de Atlantische Oceaan. Met Ilhas Desertas, Ilhas Selvagens en Porto Santo vormt Madeira de archipel en autonome regio Madeira van Portugal. De grootste stad op dit eiland is tevens de hoofdstad; Funchal. Het eiland heeft een oppervlakte van 740 vierkante kilometer en heeft ongeveer 270.000 inwoners. Het hoogste punt op het eiland is Pico Ruivo, van 1862 meter. Zit het in de planning om binnenkort naar Madeira af te reizen? Lees dan zeker eerst dit artikel om meer te weten te komen over de pcr test, coronatest Madeira en de maatregelen.

Bezienswaardigheden van het eiland

Er is op het eiland geen sprake van massatoerisme, en dit komt vooral doordat de kust uit steile rotswanden bestaat en geen zandstrand. Toch staat Madeira wel bekend om verschillende producten, waaronder de culinaire specialiteit, de dessertwijn Madeira-wijn. Daarnaast staat het eiland ook bekend om de espada, de zwarte degenvis.

Een andere naam voor het eiland is bloemeneiland, en ook dat is zeker niet voor niks. Er groeien namelijk veel exotische bloemen in het wild op dit eiland. Ook heeft het eiland een aantal endemische vogelsoorten, hiervan is de Madeiravink de bekendste. Doordat het eiland een vulkanische oorsprong heeft, zijn er geen inheemse zoogdieren op het eiland te vinden.

Inreisbeperkingen Madeira

Ga je naar Madeira toe, dan moet je een document van een erkend gezondheidsinstituut bij je hebben waarin staat dat je in de 72 uur voor aankomst een test hebt gedaan en dat deze negatief is. heb je geen test gedaan, dan is het mogelijk deze op het vliegveld van Madeira alsnog te doen. Je moet dan de uitslag afwachten in je accommodatie. Is de test negatief, dan is er niks aan de hand. Bij een positieve uitslag moet je de adviezen opvolgen van de autoriteiten en de GGD in je eigen woonplaats op de hoogte stellen.

Waar je ook goed rekening mee dient te houden, is het feit dat er in Portugal andere maatregelen gelden dan in Nederland, dit is dus ook in Madeira het geval. Zo moet je altijd 2 meter afstand houden en zijn mondkapjes niet alleen in publieke ruimtes verplicht, maar ook buiten en in gesloten gelegenheden.

Wat wel anders is tussen Portugal en Madeira, is dat er in Portugal sprake is van een noodtoestand en er een lockdown van kracht is, en dit is in Madeira niet het geval.

Terug in Nederland

Bij terugkeer in Nederland ben je vervolgens verplicht in thuisquarantaine te gaan, ook wanneer je al gevaccineerd bent want het is nog steeds mogelijk dat je het virus kunt verspreiden. Door dit te doen draag je bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen. Op de vijfde dag van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Is de test negatief? Dan is je quarantaine voorbij.

Regels tijdens thuisquarantaine

Het is belangrijk dat je na aankomst in Nederland met eigen vervoer weer naar huis gaat. Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je een taxi nemen met inachtneming van de coronaregels. Alleen als het echt geen andere optie is pak je het Openbaar Vervoer.

In principe moet je 10 dagen in quarantaine, maar op de vijfde dag kun jij je laten testen bij een GGD testlocatie. Wanneer deze test negatief is, is je quarantaineperiode voorbij. Een test afspraak maken kan via deze website. Er wordt bewust gekozen om op de vijfde dag te testen, omdat de tijd tussen de infectie en de klachten meestal vijf dagen is. Test je te vroeg, dan kun je alsnog klachten krijgen. Nadat je een negatieve test hebt gehad is het wel belangrijk dat je tot en met de tiende dag uit de buurt blijft van kwetsbare ouderen en zieken.

Verder gelden de onderstaande regels wanneer je vanuit Antigua in thuisquarantaine zit:

 • Alleen mensen met wie jij samenwoont mogen samen met je in huis zijn. Wel zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk op 1,5 meter afstand blijft van hen. Niet knuffelen, niet zoenen en geen seks.
 • Het is belangrijk dat je geen bezoek ontvangt, want zo kun je het virus verspreiden. De enige uitzondering hierop je wanneer het voor medische redenen is, zoals de huisarts of GGD.
 • Wanneer je medische hulp nodig hebt ga je niet naar de huisarts toe, maar ben je hem op.
 • Naar de winkel mag niet, dus laat iemand anders je boodschappen doen.
 • Je mag wel in je tuin of op het balkon zitten.
 • Werkt volledig vanuit huis. Wanneer je in de zorg werkt mag je alleen bij hoge uitzondering werken wanneer je geen klachten hebt. Dit dien je echter wel te overleggen met de GGD of je bedrijfsarts.
 • Ga niet reizen met het Openbaar Vervoer of met de taxi.

Wanneer er niemand in je omgeving is om de boodschappen te doen of bijvoorbeeld te kinderen van school te halen, kun je contact opnemen met de gemeente. Daarnaast heeft het Rode Kruis ook een landelijke hulplijn welke je kan bellen. Zij kunnen dan met je meekijken naar hulp in de buurt. Je kan het Rode Kruis bereiken via 070-4455 888.

Leave a Reply