Alle corona maatregelen Sardinië en het reisadvies lees je hier!

Alle corona maatregelen Sardinië en het reisadvies lees je hier!

Reisadvies Sardinie - update i.v.m corona

Geverifieerd op , Laatste aanpassing reisadvies op 08-07-2022

Reisadvies sardinie, geüpdate met coronamaatregelen in sardinie

Het reisadvies voor Sardinie is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s

Sardinië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Dit eiland ligt ten zuiden van het eiland Corsica, ten noorden van Tunesië en ten westen van de Laars van Italië. Sardinië heeft een oppervlakte van 24.090 vierkante kilometer en telt zo’n 1,6 miljoen inwoners. De hoofdstad van het eiland is Cagliari en telt verder 377 gemeenten. Daarnaast zijn er ook nog veel verschillende, belangrijke havens op het eiland te vinden. Wil je graag op vakantie Sardinië corona, lees dan zeker dit artikel door om te weten te komen wat de maatregelen zijn en waar je rekening mee moet houden.

Inreisbeperkingen Sardinië

Iedereen die vanuit Nederland naar Italië reist, moet voor aankomst een negatieve pcr test kunnen tonen. Dit geldt dus ook wanneer je naar Sardinië gaat. De test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 48 uur, en deze test is voor iedereen vanaf 2 jaar verplicht. Ook is er een quarantaineverplichting van 5 dagen. Waar je de quarantaine doorbrengt moet doorgegeven worden aan de lokale gezondheidsautoriteiten. Na deze 5 dagen mag je weer een test doen, wanneer deze negatief is mag je uit quarantaine.

Wel zijn sommigen reizigers uitgezonderd van de testverplichting, bijvoorbeeld wanneer je voor zaken reist of grenswerkers bent. Ook voor mensen op doorreis kan deze uitzondering gelden.

Corona maatregelen

Elke reiziger in Italië, en dus ook in Sardinië, moet een ingevuld document kunnen laten zien bij aankomst. De kans is aanwezig dat de Italiaanse autoriteiten hierom vragen. Daarnaast word je geadviseerd een app te downloaden om het opsporen van besmettingen te ondersteunen.

In Italië werken ze met een kleurindeling voor de verschillende regio’s. is een regio rood of oranje, dan zullen de maatregelen daar strenger zijn dan wanneer het een regio in het wit of geel betreft. Momenteel heeft Sardinië de gele status, maar dit kan nog veranderen.

In het hele land geldt een avondklok van 22:00 uur tot 5:00 uur. Verder is de horeca beperkt open, is er een aangepaste dienstregeling voor het openbaar vervoer, zijn excursies verboden evenals congressen en beurzen in fysieke vorm, en zijn gokhallen, sportcentra, zwembaden en skiresorts in het grootste gedeelte gesloten. Bioscopen, musea en theaters zijn wel beperkt open. Daarnaast geldt er een mondkapjesplicht voor openbare binnenruimtes en in de buitenlucht.

Wanneer je wil reizen tussen verschillende regio’s is dit met beperkingen toegestaan. Je moet altijd een ingevuld formulier bij je hebben, maar daarnaast moet je bij sommige regio’s ook een vaccinatiebewijs, gezondheidsverklaring of negatieve test bij je hebben.

Reisadvies pcr test Sardinië

Reizen naar het buitenland wordt momenteel afgeraden. Mocht je toch gaan, houd er dan rekening mee dat je een negatieve pcr test moet kunnen laten zien, deze coronatest is verplicht. Verder is het uiteraard belangrijk dat je regelmatig je handen wast, dat je hoest en niest in je elleboog en dat je je neus snuit in een papieren zakdoek die je vervolgens direct weggooit. Krijg je koorts, luchtwegklachten of is er wat anders aan de hand? Dan doe je er goed aan direct contact op te nemen met een arts.

Kom je vanuit Sardinië weer terug naar Nederland? Ook dan ben je verplicht je te laten testen op een testlocatie in Sardinië. Bij terugkeer in Nederland ben je vervolgens verplicht in thuisquarantaine te gaan, ook wanneer je al gevaccineerd bent want het is nog steeds mogelijk dat je het virus kunt verspreiden. Door dit te doen draag je bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen. Op de vijfde dag van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Is de test negatief? Dan is je quarantaine voorbij.

Regels tijdens thuisquarantaine

Het is belangrijk dat je na aankomst in Nederland met eigen vervoer weer naar huis gaat. Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je een taxi nemen met inachtneming van de coronaregels. Alleen als het echt geen andere optie is pak je het Openbaar Vervoer.

In principe moet je 10 dagen in quarantaine, maar op de vijfde dag kun jij je laten testen bij een GGD testlocatie. Wanneer deze test negatief is, is je quarantaineperiode voorbij. Een test afspraak maken kan via deze website. Er wordt bewust gekozen om op de vijfde dag te testen, omdat de tijd tussen de infectie en de klachten meestal vijf dagen is. Test je te vroeg, dan kun je alsnog klachten krijgen. Nadat je een negatieve test hebt gehad is het wel belangrijk dat je tot en met de tiende dag uit de buurt blijft van kwetsbare ouderen en zieken.

Verder gelden de onderstaande regels wanneer je vanuit Sardinië in thuisquarantaine zit:

  • Alleen mensen met wie jij samenwoont mogen samen met je in huis zijn. Wel zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk op 1,5 meter afstand blijft van hen. Niet knuffelen, niet zoenen en geen seks.
  • Het is belangrijk dat je geen bezoek ontvangt, want zo kun je het virus verspreiden. De enige uitzondering hierop je wanneer het voor medische redenen is, zoals de huisarts of GGD.
  • Wanneer je medische hulp nodig hebt ga je niet naar de huisarts toe, maar ben je hem op.
  • Naar de winkel mag niet, dus laat iemand anders je boodschappen doen.
  • Je mag wel in je tuin of op het balkon zitten.
  • Werkt volledig vanuit huis. Wanneer je in de zorg werkt mag je alleen bij hoge uitzondering werken wanneer je geen klachten hebt. Dit dien je echter wel te overleggen met de GGD of je bedrijfsarts.
  • Ga niet reizen met het Openbaar Vervoer of met de taxi.

Wanneer er niemand in je omgeving is om de boodschappen te doen of bijvoorbeeld te kinderen van school te halen, kun je contact opnemen met de gemeente. Daarnaast heeft het Rode Kruis ook een landelijke hulplijn welke je kan bellen. Zij kunnen dan met je meekijken naar hulp in de buurt. Je kan het Rode Kruis bereiken via 070-4455 888.

Waar om denken wanneer terug naar Nederland reist

Iedereen van 13 jaar en ouder die vanuit een hoog-risicoland zoals Sardinië terugreist naar Nederland moet een negatieve pcr test van maximaal 24 uur oud kunnen laten zien wanneer zij aan boord gaan. Ook is het mogelijk dat je in het bezit bent van een negatieve sneltest die maximaal 24 uur voor het boarden is afgenomen, in combinatie met een negatieve pcr test die maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland is afgenomen.

Dit is vooral nodig omdat reizigers uit een hoog-risicogebied een groot risico vormen op de import en de verspreiding van corona, of een variant hiervan. Goed om te weten is ook dat de verplichte testuitslagen de andere maatregelen zoals quarantaine en vaccinatie, niet vervangen.

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +