Pcr test nodig Taiwan? Hier staat alles duidelijk uitgelegd!

Pcr test nodig Taiwan? Hier staat alles duidelijk uitgelegd!

Reisadvies Taiwan - update

Geverifieerd op , Laatste wijziging reisadvies op datum 26-08-2022

Reisadvies taiwan, geüpdate met coronamaatregelen in taiwan

Het reisadvies voor Taiwan is groen. Er geldt voor onbepaalde tijd een inreisverbod voor Taiwan voor buitenlandse reizigers, vooral voor toeristische doeleinden. Alleen bepaalde categorieën reizigers mogen Taiwan inreizen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Groen

 • De kleurcode van het reisadvies voor Taiwan is groen. De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
 • Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Lees meer over of u Taiwan kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
 • Verblijft u in Taiwan? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in Taiwan bent.
 • Vertrekt u uit Taiwan? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Taiwan is een onafhankelijke staat in de Oost-Chinese Zee, die door tegenstand van de Volksrepubliek China niet als staat erkend wordt. Het is een eiland ten oosten van het vasteland van China, zuidwestelijk van Japan en ten noorden van de Filipijnen. Naast het eiland Taiwan behoren ook de eilanden Kinmen, Matsu en Wuqiu hiertoe. Het eiland heeft een oppervlakte van 35.980 vierkante kilometer en heeft ruim 23 miljoen inwoners. De hoofdstad van het eiland is Taipei.

Taiwan is de gebruikelijke naam voor Republiek China, dat niet te verwarren is met de Volksrepubliek China. Het eiland ligt op de grens van de Filipijnse Plaat en de Euraziatische Plaat. Jaarlijks zijn er veel aardbevingen te vinden op Taiwan, maar zijn meestal erg klein en worden daardoor niet gevoeld. Ga jij naar Taiwan toe? Lees dan eerst dit artikel om op de hoogte te zijn van de corona maatregelen en het reisadvies.

Huidige corona maatregelen Taiwan

Het openbare leven in Taiwan is bijna weer als hoe het was voor de coronacrisis. Wel zijn er nog bepaalde maatregelen om ervoor te zorgen dat het virus niet ineens weer kan gaan opleven, en ze opnieuw in lockdown moeten. Deze maatregelen zijn:

 • Het internationaal vliegverkeer is beperkt
 • Internationaal bus- en treinvervoer is niet mogelijk
 • In alle openbare ruimtes ben je verplicht een mondkapje te dragen
 • In iedere openbare ruimte wordt je lichaamstemperatuur opgemeten
 • Je bent verplicht een gezondheidsapp op je telefoon te hebben geïnstalleerd, welke via een QR code bevestigt dat je de afgelopen tijd niet in een getroffen gebied bent geweest. De QR code moet je tonen bij openbare gelegenheden, om toegang te krijgen. De code werkt met kleurcodes, waarbij je alleen met groen toegang krijgt.

Daarnaast is het uiteraard nog steeds belangrijk regelmatig je handen te wassen, je neus te snuiten in een papieren doek die je daarna direct weggooit en de hoesten en niezen in je elleboog. Krijg je koorts en luchtwegklachten? Neem dan contact op met de arts en maak een afspraak voor een pcr test.

Alle grote steden hebben speciale ziekenhuis die zijn aangewezen voor het vaststellen en behandelen van corona. Hier wordt goede zorg geboden. Buiten de grote steden zijn de ziekenhuizen vaak erg eenvoudig en is de medische zorg daarnaast minder goed. Houd er rekening mee dat medische behandelingen direct moeten worden betaald, met een creditcard of contant. Deze rekeningen kunnen hoog zijn. Daarnaast zijn de internationale klinieken in Taiwan vele malen duurder dan die hier in Nederland.

Inreisbeperkingen Taiwan

Voor bijna alle buitenlanders geldt er momenteel een inreisverbod. De enige uitzonderingen hierop zijn reizigers met een Chinese geldige verblijfsvergunning met een afgiftedatum na 28 maart 2020. Wel is het zo dat dit alleen geldt voor Nederlanders met een geldige Chinese verblijfsvergunning als ze ook vanuit Nederland of een ander goedgekeurd land naar Taiwan reizen voor het krijgen van een nieuw visum. Wil je bijvoorbeeld via Hongkong SAR of de Verenigde Staten naar het vasteland van Taiwan reizen, dan geldt deze regeling niet. Het is dan ook aan te raden altijd contact op te nemen met de Chinese ambassade voordat je vertrekt. Ook reizigers die een geldig visum hebben voor Taiwan, met een afgiftedatum na 28 maart 2020 mogen het land in.

Wanneer je hieronder valt moet je bij vertrek uit Nederland een negatieve pcr test en een negatieve IgM antistoffen testuitslag bij je hebben. Deze mogen allebei niet ouder zijn dan 48 uur op het moment van vertrek. De testuitslagen moeten getoond worden bij het boarden van het vliegtuig. Ook heb je een QR code nodig, welke je kan aanvragen via de website van de Chinese visadienst. Wil je de code ontvangen, dan moet je allebei de testresultaten toevoegen en je gezondheidsstatus vermelden. De QR code ontvang je dan terug via de ambassade van Taiwan.

Op het moment dat je aankomt in Taiwan word je opnieuw getest op corona en moet je daarnaast de eerste 14 dagen in quarantaine in een hotel dat door de overheid is aangewezen. Daarna moet je nog 7 dagen onder medisch toezicht en vervolgens 7 dagen in thuis-isolatie. Dit beleid is wel in elke stad en regio anders, maar het kan dus maar zo zijn dat je tot 28 dagen in een hotel in quarantaine moet zitten, als je geen eigen woning hebt. De kosten voor de hotelkamer zijn voor je eigen rekening, dus zorg ervoor dat je dit ook kan betalen. Tijdens de quarantaineperiode zal je op verschillende momenten opnieuw getest worden en kunnen er daarnaast verschillende methodes gebruikt worden. Wanneer de testen negatief zijn mag je na 2 weken uit quarantaine.

Ben je echter besmet met het coronavirus dan word je, ongeacht je leeftijd, in een speciale Chinese medische kliniek opgenomen. Dit is verplicht en voor onbepaalde duur en geldt ook wanneer er geen coronaklachten zijn. Ook kinderen worden hier opgenomen en ouders mogen hen niet vergezellen, ongeacht hun leeftijd.

Ook binnen Taiwan gelden er inreisbeperkingen. De regio’s zijn namelijk onderverdeeld in hoog risico, medium risico en laag risico gebieden. Reis je van een hoog risico gebied naar een medium of laag risico gebied, dan moet je bij aankomst 14 dagen in quarantaine. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening.

Nederland inreizen vanuit Taiwan

Wanneer je Nederland weer in wilt reizen vanuit Taiwan heb je geen negatieve pcr test nodig, en ook geen negatieve sneltest uitslag. Ook is het zo dat je na een verblijf in Taiwan niet in thuisquarantaine hoeft te gaan. Momenteel is er geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Taiwan.

Dit neemt echter niet weg dat het Nederlandse kabinet nog steeds adviseert om niet naar het buitenland te reizen vanwege het coronavirus.

Reischecklist voor Taiwan

Het is verstandig de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane te downloaden en Taiwan hierbij favoriet te maken, zodat je berichten kunt ontvangen wanneer het reisadvies veranderd. Ook vind je in deze app alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en hulpdiensten, alsook informatie over wat je moet doen in het geval van nood. Denk hierbij aan een ziekenhuisopname of wanneer je je paspoort verliest.

Denk er ook zeker aan dat je een geldig paspoort meeneemt als je op reis gaat naar Taiwan. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor eventuele meereizende kinderen. Ook heb je een visum nodig, die tijdig aangevraagd dient te worden. een internationaal rijbewijs wordt niet erkend in Taiwan, en je kan daar dus geen auto huren. Alleen mensen met een Chinees rijbewijs mogen deelnemen aan het verkeer.

Veiligheidsrisico’s Taiwan

Er komen regelmatig aardbevingen voor op Taiwan, maar de meeste zijn niet voelbaar. Toch kan het zijn dat er eens een aardbeving aanwezig is, die heviger is. Daarnaast is de kans aanwezig dat er van mei tot en met november tyfoons voorkomen op het eiland. Wanneer je tijdens deze periode toch wilt reizen, doe je er goed aan de berichten in de media te volgen en je te laten informeren over de situatie.

Noodsituatie

Wanneer er een tyfoon is zal er een noodsituatie afgegeven worden. Als jij ervoor zorgt dat je hier goed op voorbereid bent, kun je veel problemen voorkomen. Onderstaand volgt een checklist zodat jij je hier beter op voor kunt bereiden.

 1. Zorg er altijd voor dat je belangrijke documenten bij de hand hebt
  1. Een geldig paspoort of geldige identiteitskaart, zowel voor jouzelf als je gezinsleden
  2. De geboorteakten van je kinderen
  3. Een geldig verblijfsdocument
  4. Huwelijksakte
  5. Vaccinatieboekje
  6. Doktersverklaring wanneer je medicatie hebt
  7. Bankgegevens en rekeningnummers
  8. Verzekeringsbewijzen van de auto, zorgverzekering en je huis
  9. Eigendomsakten van je woning of andere bezittingen

Natuurlijk neem je dit soort documenten niet mee op vakantie. Een goede optie is om hier een foto van te maken of ze in te scannen en dit naar jezelf te mail. Zo heb je ze altijd bij elkaar.

 • Maak afspraken met je reisgenoten over waar jullie verzamelen in geval van nood, of dat je zo snel mogelijk contact opneemt wanneer je mogelijk is.
 • Zorg dat je een lijst hebt met belangrijke gegevens. Denk hierbij aan:
  • Namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers van familie en belangrijke contacten
  • De frequentie van calamiteitenzenders
  • Lokale telefoonnummers van o.a. politie, huisarts en alarmnummer
  • Contactgegevens van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde ambassade
 • Bekijk wat de lokale overheid doet bij calamiteiten
 • Maak een noodpakket

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +