Alle coronaregels en pcr test van Amerika hier uitgelegd!

Alle coronaregels en pcr test van Amerika hier uitgelegd!

De Verenigde Staten van Amerika is een federatie bestaande uit 50 staten met ruim 332 miljoen inwoners, en het District of Columbia, en ligt voor het grootste gedeelte in Noord-Amerika. De Verenigde Staten worden begrensd door Canada, Mexico, de Grote Oceaan, de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. Verder loopt er een zeegrens met Rusland tussen de Diomedeseilanden. Aan de Noordelijke IJszee vind je de grens met Alaska.

Er zijn verschillende eilanden en eilandgebieden in de Caraïbische Zee en de Grote Oceaan te vinden die ook tot de Verenigde Staten behoren. Dit zijn onder andere Puerto Rico en Guam. Het land heeft een oppervlakte van 9.826.675 vierkante kilometer, wat het land het derde grootste land van de wereld maakt. De hoofdstad van de federatie is Washington D.C., dat tevens het politieke centrum is. Toch is dit niet de grootste stad, dat is namelijk New York. Ga je naar de Verenigde Staten toe? Lees dan dit artikel om meer te weten te komen over het reisadvies en de corona maatregelen.

Corona maatregelen Verenigde Staten

Binnen de Verenigde Staten zijn er verschillende maatregelen opgelegd, welke altijd kunnen veranderen en aangepast kunnen worden. Goed om te weten, is dat de maatregelen per staat genomen worden. Het is dan ook verstandig de lokale informatie te volgen en het advies van de lokale overheid op te volgen.

Voor vrijwel de meeste staten geldt momenteel dat de scholen gesloten zijn, de niet-essentiële winkels gesloten zijn en de horeca gesloten is. Wel kan dit dagelijks veranderen, dit hangt af van het aantal personen dat besmet is met het coronavirus.

Verder is het uiteraard belangrijk dat je je houdt aan de afstand tot anderen, je regelmatig je handen wast en je je neus snuit in een papieren doek die je daarna direct weggooit. Hoesten en niezen doe je in je elleboog. Krijg je koorts of luchtwegklachten, dan dien je direct contact op te nemen met een arts. Ga daar niet heen, maar doe dit bij voorkeur telefonisch.

Inreisbeperkingen voor de Verenigde Staten

Momenteel geldt er een inreisverbod voor de Verenigde Staten van Amerika voor alle buitenlandse reizigers die in de 14 dagen voor hun bezoek aan de VS in onderstaande landen zijn geweest:

 • Alle Schengenlanden, waaronder dus ook Nederland
 • Het Verenigd Koninkrijk
 • Ierland
 • Brazilië
 • Zuid-Afrika
 • Iran
 • China

Daarnaast geldt het inreisverbod ook wanneer je in de luchthaventransit bent en in de 14 dagen daarvoor in Nederland of andere EU-Schengenlanden, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Brazilië, Zuid-Afrika, Iran en China bent geweest.

Amerikaanse staatsburgers, ingezetenen van de Verenigde Staten die een geldige verblijfsvergunning hebben en hun directe familieleden, diplomaten en stafleden van internationale organisaties mogen wel naar de Verenigde Staten reizen. Wel is het zo dat iedereen vanaf twee jaar die het land wel in mogen een negatieve pcr test of negatieve antigeentest moeten kunnen laten zien aan de luchtvaartmaatschappij. Het is hierbij belangrijk dat de naam en geboortedatum op de test vermeld staan, en dit moet hetzelfde zijn als de gegevens in je paspoort. De test mag bovendien niet ouder zijn dan drie dagen vanaf de vertrektijd. Ook moeten zij drie tot vijf dagen na aankomst een nieuwe test doen en vervolgens 7 dagen in quarantaine.

Reisadvies pcr test Verenigde Staten

Reizen naar het buitenland wordt momenteel afgeraden. Mocht je toch gaan, houd er dan rekening mee dat je een negatieve pcr test moet kunnen laten zien, deze coronatest is verplicht. Verder is het uiteraard belangrijk dat je regelmatig je handen wast, dat je hoest en niest in je elleboog en dat je je neus snuit in een papieren zakdoek die je vervolgens direct weggooit. Krijg je koorts, luchtwegklachten of is er wat anders aan de hand? Dan doe je er goed aan direct contact op te nemen met een arts.

Kom je vanuit Verenigde Staten weer terug naar Nederland? Ook dan ben je verplicht je te laten testen op een testlocatie in Verenigde Staten. Bij terugkeer in Nederland ben je vervolgens verplicht in thuisquarantaine te gaan, ook wanneer je al gevaccineerd bent want het is nog steeds mogelijk dat je het virus kunt verspreiden. Door dit te doen draag je bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen. Op de vijfde dag van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Is de test negatief? Dan is je quarantaine voorbij.

Regels tijdens thuisquarantaine

Het is belangrijk dat je na aankomst in Nederland met eigen vervoer weer naar huis gaat. Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je een taxi nemen met inachtneming van de coronaregels. Alleen als het echt geen andere optie is pak je het Openbaar Vervoer.

In principe moet je 10 dagen in quarantaine, maar op de vijfde dag kun jij je laten testen bij een GGD testlocatie. Wanneer deze test negatief is, is je quarantaineperiode voorbij. Een test afspraak maken kan via deze website. Er wordt bewust gekozen om op de vijfde dag te testen, omdat de tijd tussen de infectie en de klachten meestal vijf dagen is. Test je te vroeg, dan kun je alsnog klachten krijgen. Nadat je een negatieve test hebt gehad is het wel belangrijk dat je tot en met de tiende dag uit de buurt blijft van kwetsbare ouderen en zieken.

Verder gelden de onderstaande regels wanneer je vanuit Verenigde Staten in thuisquarantaine zit:

 • Alleen mensen met wie jij samenwoont mogen samen met je in huis zijn. Wel zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk op 1,5 meter afstand blijft van hen. Niet knuffelen, niet zoenen en geen seks.
 • Het is belangrijk dat je geen bezoek ontvangt, want zo kun je het virus verspreiden. De enige uitzondering hierop je wanneer het voor medische redenen is, zoals de huisarts of GGD.
 • Wanneer je medische hulp nodig hebt ga je niet naar de huisarts toe, maar ben je hem op.
 • Naar de winkel mag niet, dus laat iemand anders je boodschappen doen.
 • Je mag wel in je tuin of op het balkon zitten.
 • Werkt volledig vanuit huis. Wanneer je in de zorg werkt mag je alleen bij hoge uitzondering werken wanneer je geen klachten hebt. Dit dien je echter wel te overleggen met de GGD of je bedrijfsarts.
 • Ga niet reizen met het Openbaar Vervoer of met de taxi.

Wanneer er niemand in je omgeving is om de boodschappen te doen of bijvoorbeeld te kinderen van school te halen, kun je contact opnemen met de gemeente. Daarnaast heeft het Rode Kruis ook een landelijke hulplijn welke je kan bellen. Zij kunnen dan met je meekijken naar hulp in de buurt. Je kan het Rode Kruis bereiken via 070-4455 888.

Waar om denken wanneer terug naar Nederland reist

Iedereen van 13 jaar en ouder die vanuit een hoog-risicoland zoals Verenigde Staten terugreist naar Nederland moet een negatieve pcr test van maximaal 24 uur oud kunnen laten zien wanneer zij aan boord gaan. Ook is het mogelijk dat je in het bezit bent van een negatieve sneltest die maximaal 24 uur voor het boarden is afgenomen, in combinatie met een negatieve pcr test die maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland is afgenomen.

Dit is vooral nodig omdat reizigers uit een hoog-risicogebied een groot risico vormen op de import en de verspreiding van corona, of een variant hiervan. Goed om te weten is ook dat de verplichte testuitslagen de andere maatregelen zoals quarantaine en vaccinatie, niet vervangen.

Verplicht bij vertrek

Wanneer je uit een risicoland vertrekt per schip, bus, vliegtuig of trein is het verplicht een negatieve test te laten zien wanneer je uit een hoog-risicoland komt dat binnen of buiten de EU valt. Gaat het om een land binnen de EU dan kun je het reisadvies van Nederland bekijken om te zien of je een negatieve test nodig hebt. Ook wanneer je op doorreis bent en naar Nederland reist met een schip, vliegtuig, bus of trein moet je een negatieve test kunnen laten zien.

Moet je overstappen? Dan gelden onderstaande regels:

 • Wanneer je reis in een veilig land begint en je een overstap hebt in een hoog-risicogebied heb je geen negatieve pcr test nodig als je op de luchthaven bent gebleven. Verlaat je deze wel tijdens de overstap, dan telt dit als een nieuwe reis en heb je er wel één nodig.
 • Begint je reis in een hoog-risicogebied en heb je een overstap in een ander land, dan moet je een negatieve test kunnen laten zien bij het aan boord gaan van maximaal 24 uur oud. Ook is het mogelijk dat je in het bezig bent van een negatieve sneltestuitslag van maximaal 24 uur oud bij het boarden, samen met een negatieve test van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.
 • Wanneer je de reis begint in een hoog-risicogebied en een overstap hebt in Nederland moet je een negatieve pcr test kunnen laten zien van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.

Positief testen na coronabesmetting

Het kan zijn dat je positief blijft testen nadat je corona hebt gehad. Ook al zijn alle verschijnselen weg en ben je niet besmettelijk meer. Voor deze mensen gelden onderstaande regels:

Heb je corona gehad waardoor je geen negatieve pcr test kunt laten zien, dan mag je toch reizen wanneer je de volgende documenten kunt laten zien:

 • Een positieve testuitslag of antigeen-testuitslag van minimaal 2 en maximaal 8 weken oud
 • Een positieve testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland
 • Een negatieve testuitslag voor vertrek van maximaal 24 uur oud bij het boarden

Wanneer je continu positief blijft testen bij een sneltest mag je naar Nederland reizen als je onderstaande documenten kunt laten zien:

 • Een positieve testuitslag van minimaal 2 en maximaal 8 weken oud
 • Een positieve testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland
 • Artsenverklaring waarin staat dat je niet meer besmettelijk bent van maximaal 72 uur oud bij het boarden. Belangrijk hierbij is dat de verklaring in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans of Portugees is, en dat er een logo of kenmerk aanwezig moet zijn van het instituut of de arts.

Vergeet daarnaast ook zeker niet je reisdocument mee te nemen, net als je paspoort. Kijk van tevoren na of je een visum nodig hebt wanneer je naar Verenigde Staten op reis gaat, en kijk na welke medicijnen je wel en niet mee op reis mag nemen. Ben je van plan een auto te huren? Kijk dan van tevoren na of je rijbewijs geldig is in Verenigde Staten.

Veiligheidsrisico’s

Veel mensen in de Verenigde Staten bezitten een vuurwapen, deze is dan ook in de meeste staten toegestaan en mag daar ook openbaar gedragen worden. Wel is het daardoor zo dat geweld met een vuurwapen in het hele land voorkomt. Hierdoor zijn er incidenteel gevallen te vinden van massale schietincidenten, echter zijn deze niet gericht op toeristen.

Ook kunnen sommige delen van grote steden onveilig zijn. Je kunt hierover het beste informatie opvragen bij je hotel. Zorg er altijd voor dat je op de hoofdwegen blijft en parkeer altijd op goed verlichte parkeerplaatsen. Informeer daarnaast bij het hotel van je keuze of dit hotel in een veilige buurt ligt. Ga je nar het zuiden van Florida? Dan is het sterk aan te raden goed op je eigendommen te letten. Met name bij het bezoeken van winkelcentra, pretparken en stranden.

Noodsituatie

In de Verenigde Staten kunnen aardbevingen, bosbranden, lawines, orkanen, cyclonen en tornado’s voorkomen. Wanneer dit het geval is doe je er goed aan altijd de berichten in de media te volgen en te informeren over de situatie. Volg daarnaast ook altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Onderstaande checklist zorgt voor een goede voorbereiding van een eventuele noodsituatie, waardoor problemen voorkomen kunnen worden.  

 1. Zorg er altijd voor dat je belangrijke documenten bij de hand hebt
  1. Een geldig paspoort of geldige identiteitskaart, zowel voor jouzelf als je gezinsleden
  2. De geboorteakten van je kinderen
  3. Een geldig verblijfsdocument
  4. Huwelijksakte
  5. Vaccinatieboekje
  6. Doktersverklaring wanneer je medicatie hebt
  7. Bankgegevens en rekeningnummers
  8. Verzekeringsbewijzen van de auto, zorgverzekering en je huis
  9. Eigendomsakten van je woning of andere bezittingen

Natuurlijk neem je dit soort documenten niet mee op vakantie. Een goede optie is om hier een foto van te maken of ze in te scannen en dit naar jezelf te mail. Zo heb je ze altijd bij elkaar.

 • Maak afspraken met je reisgenoten over waar jullie verzamelen in geval van nood, of dat je zo snel mogelijk contact opneemt wanneer je mogelijk is.
 • Zorg dat je een lijst hebt met belangrijke gegevens. Denk hierbij aan:
  • Namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers van familie en belangrijke contacten
  • De frequentie van calamiteitenzenders
  • Lokale telefoonnummers van o.a. politie, huisarts en alarmnummer
  • Contactgegevens van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde ambassade
 • Bekijk wat de lokale overheid doet bij calamiteiten
 • Maak een noodpakket

2 Comments

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +