Coronavirus-test – wanneer en waarom moet je het doen?

Coronavirus-test – wanneer en waarom moet je het doen?

Ga je op reis naar het buitenland? Wat moet je voorbereiden als je op reis gaat? Die vraag rijst vaak als je gaat reizen, zeker als je naar het buitenland reist. Voor de uitbraak van het coronavirus hoefde je alleen je Tommy Hilfiger tas voor te bereiden om alle kleding en uitrusting te vervoeren die je nodig had om naar het buitenland te gaan. Op dit moment is er iets belangrijker dan alleen kleding of uitrusting voorbereiden. Je moet namelijk een coronavirus test doen en een vaccinatiepaspoort hebben zodat je naar het buitenland kunt reizen. Nu kun je echter gemakkelijker een coronavirus-test krijgen, omdat er in elke stad veel bedrijven zijn die zowel gratis als betaalde coronatesten aanbieden.

Enkele van de coronavirus-tests die je kunt krijgen

Er zijn drie soorten coronavirus-tests die je kunt doen. Ten eerste is het de PCR-test van GGD. Je kunt deze coronavirus test gratis krijgen en iedereen kan deze test doen. Het nadeel is dat de uitslag van de GGD PCR pas na 48 uur te verkrijgen is, en tijdens die wachttijd moet je in quarantaine. De tweede is commerciële PCR-assays. Om de resultaten van deze commerciële PCR-coronavirus test te krijgen, moet je 24 uur wachten. Nadat de resultaten bekend zijn en je negatief bent verklaard voor coronavirus, krijg je de mogelijkheid om een ​​reis certificaat te kopen. In dit geval moet je meer betalen om het te krijgen, zodat je kunt reizen. De laatste is een commerciële sneltest. Door deze sneltest te ondergaan heb je binnen 15 tot 30 minuten de uitslag en hoef je ook niet op de locatie te wachten op de uitslag. De ambtenaar stuurt de de uitslag namelijk per e-mail. Voor deze snelle test moet je dieper in je boodschappentas reiken omdat de kosten duurder zijn.

Welke corona test past bij jou?

In principe worden alle coronavirus-tests uitgevoerd volgens dezelfde methode, namelijk door slijmmonsters uit de neus en keel te nemen die vervolgens worden getest zodat ze positieve of negatieve coronavirus resultaten kunnen vertonen. Je kunt kiezen welke van de coronavirus-tests het beste bij je past. Ga je bijvoorbeeld op reis en heb je snel resultaten nodig om direct een reis certificaat te halen, dan kun je beter een commerciële sneltest doen. Als je echter denkt direct contact te hebben gehad met iemand die positief is voor het coronavirus, doe dan de GGD PCR-test en ga in quarantaine in afwachting van de uitslag van de test. Vaak weet je niet eens wanneer je het virus overdraagt. Als je bijvoorbeeld gaat winkelen met een leren tas die mogelijk door veel mensen is aangeraakt, kan dit de verspreiding van het virus veroorzaken.

Wat kun je doen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De overheid heeft geadviseerd de maatregelen (per land) van het RIVM te volgen, deze dien je dus goed na te leven om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Enkele van de meest voorkomende regels om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn het verminderen van activiteiten buitenshuis, het bewaren van afstand, het dragen van maskers in het openbaar, het zorgvuldig wassen van de handen of het gebruik van handdesinfecterende middelen, het vermijden van direct contact zoals handen schudden of het gelijktijdig gebruiken van artikelen, niet te vaak je mond en neus aanraken, en ten slotte je mond en neus bedekken wanneer je hoest met een tissue, doek of je elleboog.

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +