Duitsland tanken & winkelen

Duitsland tanken & winkelen

Heel veel mensen in Nederland en België hebben al jaren de traditie om op regelmatige basis inkopen te gaan doen in Duitsland vanwege de lagere prijzen, dit blijft nog steeds een goede manier om te besparen op je vaste kosten. Let wel op met de Coronamaatregelen deze dagen.

In Duitsland goedkoop tanken

Wanneer we gaan kijken naar de 2 redenen waarom we beter naar Duitsland kunnen gaan is er enerzijds het voltanken van de auto, benzine en diesel zijn in Duitsland doorgaans goedkoper dan in Nederland of België.

Tanken duitsland met corona mondkapje

Het voltanken van je auto wanneer je in Duitsland is natuurlijk wel wat voordeliger maar sommige mensen gaan nog een stapje verder en nemen 1 of 2 jerrycans van 20 liter mee en doen die ook nog eens vol, dan tank je natuurlijk vrij voordelig, de huidige prijzen geven een verschil van 10 tot 15 cent goedkoper voor diesel en wel 33 cent per liter goedkoper voor benzine.

Goedkoop winkelen in Duitsland, mag dat?

Wanneer we over goedkoper winkelen in het buitenland spreken kunnen we niet anders dan het ook even te hebben over het ‘smokkelen’, dit was in het verleden een manier van mensen om de hoge belastingen in het thuisland te ontwijken.

Deze praktijk was in principe verboden, vandaag de dag is dit trouwens nog steeds verboden maar het smokkelen van legale producten uit andere landen wordt vrijwel niet meer berecht, enkel als je met het vliegtuig vanuit een ander land weer naar de Europese Unie reist zal de douane nog controles uitvoeren op smokkel, meestal gaat het hier echter wel om verboden producten zoals drugs, wapens, producten die van bedreigde diersoorten komen enz.

Het Coronavirus

Door het coronavirus is het reizen tussen verschillende landen een stuk moeilijker geworden. Zo ook naar Duitland, hier moet je namelijk elke reis vanuit Nederland registeren. Ook wanneer je alleen even gaat tanken, anders riskeer je een boete van 25.000 euro! Regels reizen van Nederlander naar Duitsland.

Boodschappen doen in Duitsland

Wanneer je kijkt naar de wekelijkse boodschappen dan is het natuurlijk iets moeilijker, in Duitsland zijn doorgaans dezelfde algemene producten verkrijgbaar, echter sommige producten die in Nederland of België steeds te vinden zijn, zijn dan in Duitsland weer schaars, ook is er een verschil in merken en kan je dus niet altijd goed de vergelijking maken. De reden waarom veel producten goedkoper zijn is omdat de Belasting op Toegevoegde Waarde (BTW) in Duitsland 16% bedraagt tegenover 19% in Nederland en zelfs 21% in België, je aankopen zullen in de meeste gevallen in Duitsland dan ook rond de 20% goedkoper zijn dan in Nederland en tot wel 25% goedkoper dan in België.

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +