Reisadvies Engeland: Lees hier alles over de coronaregels!

Reisadvies Engeland: Lees hier alles over de coronaregels!

Reisadvies Engeland, Covid update

Gecontroleer op , Gewijzigd op datum 05-08-2022

Reisadvies engeland, geüpdate met coronamaatregelen in engeland

Het reisadvies voor het Engeland is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Groen

Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, zoals het land officieel heet, is een soevereine staat in West-Europa. Het Verenigd Koninkrijk omvat vier gegrondveste landen namelijk Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. De eerste drie hiervan vormen samen het eiland Groot-Brittannië. De laatste is het noordoostelijk deel van het Ierse eiland.

De staat heeft een oppervlakte van 242.495 vierkante kilometer en ruim 65,5 miljoen inwoners. De hoofdstad is Londen, wat ook direct de grootste stad is. Andere grote steden zijn Birmingham, Glasgow, Sheffield, Edinburgh, Liverpool, Leeds en Manchester. Ga je binnenkort naar Engeland of het Verenigd Koninkrijk toe? Lees dan zeker eerst dit artikel om op de hoogte te zijn van het reisadvies en de coronamaatregelen.

Corona maatregelen van het Verenigd Koninkrijk

In het Engeland zijn de maatregelen versoepeld. Zo is er geen volledige lockdown meer en mogen ook alle niet-essentiële winkels, terrassen, sportscholen en andere recreatieve instellingen weer open zonder een beperkte sluitingstijd. Dit maakt de Coronaregels van Engeland erg vakantie vriendelijk. En kun je gerust Wijs op Reis naar Engeland reizen.

Houd er rekening mee dat de maatregelen en coronaregels voor Schotland, Wales en Noord-Ierland anders kunnen zijn. Zo is er momenteel in Wales geen volledige lockdown en worden de maatregelen versoepeld. Ga je naar één van deze landen toe? Informeer dan eerst bij je reisorganisatie of luchtmaatschappij wat de stand van zaken is.

Ga je naar de Kanaaleilanden Guernsey, Jersey of Isle of Man toe? Ook dan gelden er andere maatregels. In Guernsey ben je verplicht 14 dagen in thuisquarantaine te gaan bij aankomst, net als in Jersey. Echter heb je daar ook de mogelijkheid een negatieve pcr test van niet ouder dan 72 uur te tonen. Deze test kun je eventueel ook ondergaan bij aankomst. Wel wordt dan van je verwacht dat je je sociale contacten beperkt en zoveel mogelijk op je verblijfplaats blijft totdat de uitslag bekend is. Reizen naar Isle of Man is alleen mogelijk voor inwoners van dat eiland. Zij moeten bij aankomst in quarantaine.

Reizen naar Engeland regels

Enkel het noodzakelijke verkeer wordt toegelaten. Wanneer je aankomt moet je een negatieve pcr test kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek. Daarnaast geldt er een verplichte quarantaine van tien dagen bij aankomst in Engeland. Tijdens deze quarantaineperiode moet je een pcr testen uitvoeren op de 2e en 8e dag. Deze testen zijn van tevoren al geboekt. Wel is het zo dat de periode verkort kan worden, wanneer je op de 5e dag in het Verenigd Koninkrijk een uitgevoerde negatieve pcr test kan laten zien. deze sneltest kost tussen de 65 en 120 GBP. Daarnaast kan de quarantaineperiode ook onderbroken worden door direct terug te gaan naar de luchthaven van aankomst en het Verenigd Koninkrijk te verlaten.

Reisadvies Engeland

Reizen naar het buitenland wordt momenteel afgeraden. Mocht je toch gaan, houd er dan rekening mee dat je een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs moet kunnen laten zien, deze coronatest is verplicht. Verder is het uiteraard belangrijk dat je regelmatig je handen wast, dat je hoest en niest in je elleboog en dat je je neus snuit in een papieren zakdoek die je vervolgens direct weggooit. Krijg je koorts, luchtwegklachten of is er wat anders aan de hand? Dan doe je er goed aan direct contact op te nemen met een arts.

Kom je vanuit Engeland of Verenigd Koninkrijk weer terug naar Nederland? Ook dan ben je verplicht je te laten testen op een testlocatie in Verenigd Koninkrijk. Bij terugkeer in Nederland ben je vervolgens verplicht in thuisquarantaine te gaan, ook wanneer je al gevaccineerd bent want het is nog steeds mogelijk dat je het virus kunt verspreiden. Door dit te doen draag je bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen. Op de vijfde dag van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Is de test negatief? Dan is je quarantaine voorbij.

Regels tijdens thuisquarantaine

Het is belangrijk dat je na aankomst in Nederland met eigen vervoer weer naar huis gaat. Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je een taxi nemen met inachtneming van de coronaregels. Alleen als het echt geen andere optie is pak je het Openbaar Vervoer.

In principe moet je 10 dagen in quarantaine, maar op de vijfde dag kun jij je laten testen bij een GGD testlocatie. Wanneer deze test negatief is, is je quarantaineperiode voorbij. Een test afspraak maken kan via deze website. Er wordt bewust gekozen om op de vijfde dag te testen, omdat de tijd tussen de infectie en de klachten meestal vijf dagen is. Test je te vroeg, dan kun je alsnog klachten krijgen. Nadat je een negatieve test hebt gehad is het wel belangrijk dat je tot en met de tiende dag uit de buurt blijft van kwetsbare ouderen en zieken.

Verder gelden de onderstaande regels wanneer je vanuit Verenigd Koninkrijk in thuisquarantaine zit:

 • Alleen mensen met wie jij samenwoont mogen samen met je in huis zijn. Wel zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk op 1,5 meter afstand blijft van hen. Niet knuffelen, niet zoenen en geen seks.
 • Het is belangrijk dat je geen bezoek ontvangt, want zo kun je het virus verspreiden. De enige uitzondering hierop je wanneer het voor medische redenen is, zoals de huisarts of GGD.
 • Wanneer je medische hulp nodig hebt ga je niet naar de huisarts toe, maar ben je hem op.
 • Naar de winkel mag niet, dus laat iemand anders je boodschappen doen.
 • Je mag wel in je tuin of op het balkon zitten.
 • Werkt volledig vanuit huis. Wanneer je in de zorg werkt mag je alleen bij hoge uitzondering werken wanneer je geen klachten hebt. Dit dien je echter wel te overleggen met de GGD of je bedrijfsarts.
 • Ga niet reizen met het Openbaar Vervoer of met de taxi.

Wanneer er niemand in je omgeving is om de boodschappen te doen of bijvoorbeeld te kinderen van school te halen, kun je contact opnemen met de gemeente. Daarnaast heeft het Rode Kruis ook een landelijke hulplijn welke je kan bellen. Zij kunnen dan met je meekijken naar hulp in de buurt. Je kan het Rode Kruis bereiken via 070-4455 888.

Terug naar Nederland uit Engeland

Iedereen van 13 jaar en ouder die vanuit een hoog-risicoland zoals Verenigd Koninkrijk terugreist naar Nederland moet een negatieve pcr test van maximaal 24 uur oud kunnen laten zien wanneer zij aan boord gaan. Ook is het mogelijk dat je in het bezit bent van een negatieve sneltest die maximaal 24 uur voor het boarden is afgenomen, in combinatie met een negatieve pcr test die maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland is afgenomen.

Dit is vooral nodig omdat reizigers uit een hoog-risicogebied een groot risico vormen op de import en de verspreiding van corona, of een variant hiervan. Goed om te weten is ook dat de verplichte testuitslagen de andere maatregelen zoals quarantaine en vaccinatie, niet vervangen.

Verplicht bij vertrek

Wanneer je uit een risicoland vertrekt per schip, bus, vliegtuig of trein is het verplicht een negatieve test te laten zien wanneer je uit een hoog-risicoland komt dat binnen of buiten de EU valt. Gaat het om een land binnen de EU dan kun je het reisadvies van Nederland bekijken om te zien of je een negatieve test nodig hebt. Ook wanneer je op doorreis bent en naar Nederland reist met een schip, vliegtuig, bus of trein moet je een negatieve test kunnen laten zien.

Moet je overstappen? Dan gelden onderstaande regels:

 • Wanneer je reis in een veilig land begint en je een overstap hebt in een hoog-risicogebied heb je geen negatieve pcr test nodig als je op de luchthaven bent gebleven. Verlaat je deze wel tijdens de overstap, dan telt dit als een nieuwe reis en heb je er wel één nodig.
 • Begint je reis in een hoog-risicogebied en heb je een overstap in een ander land, dan moet je een negatieve test kunnen laten zien bij het aan boord gaan van maximaal 24 uur oud. Ook is het mogelijk dat je in het bezig bent van een negatieve sneltestuitslag van maximaal 24 uur oud bij het boarden, samen met een negatieve test van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.
 • Wanneer je de reis begint in een hoog-risicogebied en een overstap hebt in Nederland moet je een negatieve pcr test kunnen laten zien van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.

Positief testen na coronabesmetting

Het kan zijn dat je positief blijft testen nadat je corona hebt gehad. Ook al zijn alle verschijnselen weg en ben je niet besmettelijk meer. Voor deze mensen gelden onderstaande regels:

Heb je corona gehad waardoor je geen negatieve pcr test kunt laten zien, dan mag je toch reizen wanneer je de volgende documenten kunt laten zien:

 • Een positieve testuitslag of antigeen-testuitslag van minimaal 2 en maximaal 8 weken oud
 • Een positieve testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland
 • Een negatieve testuitslag voor vertrek van maximaal 24 uur oud bij het boarden

Wanneer je continu positief blijft testen bij een sneltest mag je naar Nederland reizen als je onderstaande documenten kunt laten zien:

 • Een positieve testuitslag van minimaal 2 en maximaal 8 weken oud
 • Een positieve testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland
 • Artsenverklaring waarin staat dat je niet meer besmettelijk bent van maximaal 72 uur oud bij het boarden. Belangrijk hierbij is dat de verklaring in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans of Portugees is, en dat er een logo of kenmerk aanwezig moet zijn van het instituut of de arts.

Vergeet daarnaast ook zeker niet je reisdocument mee te nemen, net als je paspoort. Kijk van tevoren na of je een visum nodig hebt wanneer je naar Verenigd Koninkrijk op reis gaat, en kijk na welke medicijnen je wel en niet mee op reis mag nemen. Ben je van plan een auto te huren? Kijk dan van tevoren na of je rijbewijs geldig is in Verenigd Koninkrijk.

Terrorisme in het Verenigd Koninkrijk

In heel het Verenigd Koninkrijk geldt een verhoogde terrorismedreiging. Dit houdt in dat er verscherpte maatregelen zijn genomen door de autoriteiten. Ook worden er zwaarbewapende politieagenten op openbare plekken neergezet. Het is belangrijk altijd alert te zijn en de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen.

Noodsituatie

Ben je in het Verenigd Koninkrijk dan kan het gebeuren dat je in een noodsituatie terecht komt. Wanneer jij ervoor zorgt dat je hier goed op voorbereid bent, kun je veel problemen voorkomen. Onderstaand volgt een checklist zodat jij je hier beter op voor kunt bereiden.

 1. Zorg er altijd voor dat je belangrijke documenten bij de hand hebt
  1. Een geldig paspoort of geldige identiteitskaart, zowel voor jouzelf als je gezinsleden
  2. De geboorteakten van je kinderen
  3. Een geldig verblijfsdocument
  4. Huwelijksakte
  5. Vaccinatieboekje
  6. Doktersverklaring wanneer je medicatie hebt
  7. Bankgegevens en rekeningnummers
  8. Verzekeringsbewijzen van de auto, zorgverzekering en je huis
  9. Eigendomsakten van je woning of andere bezittingen

Natuurlijk neem je dit soort documenten niet mee op vakantie. Een goede optie is om hier een foto van te maken of ze in te scannen en dit naar jezelf te mail. Zo heb je ze altijd bij elkaar.

 • Maak afspraken met je reisgenoten over waar jullie verzamelen in geval van nood, of dat je zo snel mogelijk contact opneemt wanneer je mogelijk is.
 • Zorg dat je een lijst hebt met belangrijke gegevens. Denk hierbij aan:
  • Namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers van familie en belangrijke contacten
  • De frequentie van calamiteitenzenders
  • Lokale telefoonnummers van o.a. politie, huisarts en alarmnummer
  • Contactgegevens van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde ambassade
 • Bekijk wat de lokale overheid doet bij calamiteiten
 • Maak een noodpakket

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +