Met de auto op vakantie? Zorg voor een goede autoverzekering

Met de auto op vakantie? Zorg voor een goede autoverzekering

Na twee jaar in een coronapandemie te hebben gezeten lijkt het er op dat het eindelijk wat beter begint te worden met de crisis. Er kan en mag weer een heleboel meer en dat zorgt ervoor dat er ook weer een heleboel meer reisbewegingen zijn.

Mensen pakken vaker de bus, trein of het vliegtuig voor hun plezier maar ook voor woon-werkverkeer. Ook het gebruik van de eigen auto neemt weer toe, en niet alleen maar voor ritjes naar de testlocatie. Met de toename van het aantal reisbewegingen neemt de kans op ongelukken op de weg helaas ook weer toe.

Want: hoe meer voertuigen gebruik maken van de openbare weg, hoe groter de kans op een ongeluk. Dat is altijd zo geweest en nu na twee jaar coronapandemie is dat nog steeds zo. Goed om dus weer eens even te kijken naar je autoverzekering. Voldoet die nog aan al je wensen? Past die nog bij jouw gebruik van je auto? Autoverzekering vergelijken is sowieso goed om eens per jaar te doen, maar zeker nu het weer drukker wordt op de weg.

Wat voor autoverzekeringen zijn er allemaal?

Voordat je autoverzekeringen met elkaar gaat vergelijken is het goed om weer even de basiskennis paraat te hebben. Want welke autoverzekeringen zijn er ook alweer allemaal? In Nederland hebben we drie verschillende soorten autoverzekeringen. De eerste en ook meteen de meest gebruikte autoverzekering is de WA verzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid.

Lees ook: Hoe lang blijf je positief testen?

Deze verzekering helpt je uit de penarie wanneer jij verantwoordelijk bent voor schade of letsel bij een ander. Dus als jij door rood rijdt en een andere auto aanrijdt, is de tegenpartij altijd verzekerd dat zijn of haar schade wordt vergoed. Dat is niet alleen bij blikschade prettig (want ook dat is enorm prijzig tegenwoordig), maar zeker ook bij (blijvend) letsel. Dat kan namelijk in de tonnen lopen. Onverzekerd rijden is dus ten allen tijde een slecht idee. Ook omdat de pakkans hoog is.

Sterretje in je ruit

Een nog wat betere verzekering is de WA casco beperkt verzekering. Deze verzekering dekt net als de WA verzekering de schade bij een ander, maar keert ook uit wanneer jij schade hebt aan jouw auto door omstandigheden waar jij geen invloed op hebt gehad. Bijvoorbeeld bij stormschade, schade door diefstal of als er brand is gesticht en jouw auto daarbij beschadigd is geraakt. Ook een sterretje in de ruit wordt gewoon betaald.

All risk autoverzekering

Wil je er ook zeker van zijn dat de schade aan je auto wordt betaald wanneer jij de veroorzaker bent van een ongeluk? Dan ga je voor de all risk autoverzekering. Dit is de duurste verzekering van allemaal, maar deze keert ook in de vaakste gevallen uit. Op het moment dat je een hele dure auto rijdt is dit dus wel een aanrader.

Rij je de oude Fiat Panda van je oma dan is deze verzekering wellicht wat te duur voor je. Als je autoverzekeringen met elkaar gaat vergelijken dan zitten er nog wel verschillen in de verschillende aanbieders. Kijk online voor een autoverzekering vergelijker om te kijken wat dat voor verschillen zijn.

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +