Naar Engeland reizen na Brexit:

Naar Engeland reizen na Brexit:

Wat nu gedaan? Je wil naar Engeland reizen, maar … Groot Brittannië maakt geen deel meer uit van de Europese Unie, dus wat is er eigenlijk veranderd wanneer je naar Engeland wil reizen? Op deze vraag geven we hier een duidelijk antwoord. Ga wijs op Reis: Check altijd corona maatregelen Engeland.

Nederland Naar Engeland

Je moet eerst al eens kijken hoe je naar Engeland wil gaan, namelijk met de boot, trein of vliegtuig. De gemakkelijkste manier is waarschijnlijk met de boot, maar we beginnen met het vliegtuig!

Vliegen naar Engeland

Je kan vanuit Nederland en omringende landen met verscheidene maatschappijen vanop verscheidene luchthavens naar weeral verscheidene luchthavens in Engeland vliegen, dit is een goed idee wanneer je een citytrip wil doen naar steden als Edinburg, Manchester, Liverpool en dergelijke. Je hebt dan geen urenlange autorit voor de boeg en moet nergens zoeken naar een parkeerplaats eens je op je bestemming bent, de meeste steden hebben namelijk een heel goed systeem van openbaar vervoer. Terug reizen van Engeland naar Nederland

Trein naar verenigd koninkrijk

De tweede manier is perfect voor een citytrip naar Londen, namelijk de Eurostar, deze sneltrein brengt je in recordsnelheid van Nederland, België of Frankrijk via de kanaaltunnel naar Londen, zeer gemakkelijk en doorgaans goedkoper dan een vliegticketje.

Met de auto naar Engeland

Alle andere manieren zijn beter voor wanneer je langere tijd naar Groot Brittannië wil en een beetje van het land wil ontdekken, in dat geval kan je best naar Engeland met de auto gaan … denk er wel aan dat men in Groot Brittannië aan de linkerkant van de weg moet rijden … en met de auto kan je nog steeds 2 manieren kiezen, de eerste is eveneens de trein door de kanaaltunnel, echter moet je de zogenaamde ‘Shuttle’ wel nemen in Calais (Frankrijk) dus zal je eerst een flinke rit van Nederland door België naar Noord Oost Frankrijk moeten ondernemen. De beste manier is dan nog steeds de boot, je kan je wagen op de ferry parkeren en er in Engeland weer afrijden. De voornaamste routes vanuit Nederland (vanuit België zijn er helaas geen ferry’s meer naar Engeland) zijn Ijmuiden naar Newcastle (nachtferry), Hoek van Holland naar Harwich (2 vaarten per dag waarvan 1 tijdens de nacht), Rotterdam Europoort naar Hull (nachtferry).

Nieuwe regels door brexit

In alle gevallen zijn er door de Brexit wel enkele kleine aanpassingen gebeurd en hier gaan we ze allen voor u opsommen:

  • Paspoort: vroeger kon je als EU-burger naar ieder ander EU-land reizen met je identiteitskaart, dat is nu voorbij voor Engeland, als buitenlander moet men dezer dagen een paspoort hebben dat minstens 6 maanden geldig is na geplande vertrekdatum uit Groot Brittannië.
  • Visum? Nee dus … je mag als EU-burger nog steeds Groot Brittannië binnen zonder visum zolang je niet meer dan 6 maanden verblijft in Groot Brittannie.
  • Verzekeringen? Wanneer je veel reist is een reisverzekering in eigen beheer wel een aanrader, de meeste reisverzekeringen zijn wereldwijd geldig voor de meest voorkomende problemen, bij sommige autoverzekeringen in Europa zit standaard ook een reisverzekering in het pakket inbegrepen al dan niet onder voorwaarden, bij kredietkaarten van de hogere rangen krijg je in sommige gevallen een automatische verzekering erbij voor je reis zolang je deze betaalt met de betreffende kredietkaart. Al deze verzekeringen blijven geldig in Groot Brittannië.
  • Rijbewijs? Ga je met de auto naar Engeland of huur je ter plaatse een auto dan is ook je rijbewijs van een EU-land nog steeds geldig in Groot Brittannië, je kan uiteraard een internationaal rijbewijs aanvragen bij de juiste dienst in je thuisland maar in principe is dit zelfs niet eens nodig, dit kan natuurlijk wel een extra hulp zijn, zeker wanneer je naar Britse overzeese gebieden reist.

Studeren of werken in Engeland

Wat is er dan wel zo zwaar veranderd? Wel simpelweg is er voor de gewone reiziger of toerist dus niet zoveel veranderd, dit is wel zo wanneer je in Groot Brittannië gaat werken of studeren, dan heb je dus wel een visum in Engeland nodig. Let op! Wanneer je voor je werk naar Groot Brittannië reist heb je in de meeste gevallen dus ook een visum nodig! Verder is er vooral op handel een groot deel veranderd.

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +