Reizen van Engeland naar Nederland

Reizen van Engeland naar Nederland

Wat moet je weten als je van Engeland naar Nederland wil reizen? Eerst en vooral: Engeland is geen onderdeel meer van de Europese Unie, dat wil zeggen dat heel Groot Brittannië uit de Europese Unie is gestapt, de zogenaamde BREXIT. Wat is er nu precies veranderd voor de “gewone” reiziger? Wel eerlijk gezegd niet zo veel, aangezien Groot Brittannië nooit de Shengen akkoorden heeft ondertekent was er voordien ook al een paspoortcontrole tussen de Europese Unie en Engeland.

Ben je nu in Nederland? Naar Engeland reizen regels voor vliegen, de boot en trein.

Paspoort nodig of is een ID-kaart voldoende?

De grootste verandering is wanneer je in tegenovergestelde richting wil reizen, namelijk dat je een paspoort nodig hebt en dus een identiteitskaart niet meer volstaat om Engeland binnen te komen. Voor EU burgers is er geen verandering wanneer ze terug in de EU aankomen en voor buitenlanders is er niets veranderd, Britten hebben nu dus ook een paspoort nodig om de EU binnen te mogen, maar dit was voorheen ook al het geval aangezien de Britten geen gebruik maken van een zogenaamde identiteitskaart.

Het hele Coronaverhaal is dan weer iets anders en de huidige regels zijn terug te vinden om de officiële sites van de verschillende overheden, Wijs op Reisadvies Engeland. In het geval je naar Engeland bent geweest en je terug in Nederland aankomt moet je de volgende regels in acht houden:

  • Hou steeds je vaccinatiebewijs bij de hand via de app of op papier, het is aangeraden beide vormen te hebben aangezien smartphones ook wel eens problemen kunnen hebben, hou daarom steeds je papieren versie ook bij de hand!
  • OF je hebt een herstelbewijs, ook zowel op de app als op papier (aangeraden).
  • OF je hebt in het land van herkomst … in dit geval dus Engeland … en test laten uitvoeren voor je vertrek naar Nederland.

Mogelijk heb je ook een quarantaineverklaring of een gezondheidsverklaring nodig, zorg steeds dat je via de vooraf gegeven link op de hoogte blijft van alle huidige regels!

Van Engeland naar Nederland met boot

Er zijn doorgaans 3 manieren om van Engeland naar Nederland te reizen, ofwel per boot met de ferry van Harwich naar Hoek van Holland, Newcastle naar Ijmuiden, Hull naar Rotterdam (Europoort); ofwel met het vliegtuig op verscheidene routes ofwel via een onrechtstreekse trein- of ferryroute zoals de Eurostar of Shuttle door de kanaaltunnel, let hier wel op de regels van de landen die je doorreist (België en Frankrijk).

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +