Sicilië doet extra test bij aankomst

Sicilië doet extra test bij aankomst

In de Coronatijd op reis gaan is iedere keer opnieuw een rompslomp aan documenten in orde maken en regeltjes nalezen om zeker te zijn dat je niks vergeten bent. Ga je naar Sicilië op reis, dan moet je rekening houden met de coronaregels in Sicilië.

Regels per vliegtuig en voor met de auto

Er zijn doorgaans 2 manieren om naar Sicilië te gaan, ofwel per vliegtuig, al dan niet met een tussenstop, ofwel per boot en dit kan zowel als voetpassagier of met de auto. De regels voor Italië in het algemeen zijn te vinden op de officiële website van de Italiaanse overheid (https://www.governo.it/en) maar vooraleer we verder gaan moeten we weten welke veiligheidskleur de regio van bestemming heeft, Italië geeft ieder gebied een kleuraanduiding die de verschillende regels bepaalt, Sicilië is op dit moment “WIT”, dit wil zeggen dat het relatief veilig is en dus enkel de basisregels van toepassing zijn.

Voor de meeste Europese landen heeft Italië geen ban voor toeristische reizen geactiveerd (https://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=italiano&id=5412&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto&tab=3), je mag dus vrij reizen naar Italië op voorwaarde dat je niet in een land geweest bent dat wel aan strengere maatregelen onderhevig is.

De regels voor het binnenkomen in Italië zijn als volgt:

  • Je moet een digitaal gezondheidsformulier invullen.
  • Je moet de digitale versie van het Europese gezondheidspaspoort (QR-code) kunnen voorleggen, de voorwaarde hiervoor is dat je volledig gevaccineerd bent tegen Covid19, ofwel dat je genezen bent van een Covid19 besmetting, ofwel dat je een negatieve test hebt afgenomen voor je naar Italië vertrokken bent.

Aangezien Sicilië een deel van Italië is maar tevens ook een eiland dat niet direct verbonden is met het Italiaanse vasteland heeft Sicilië een gedeeltelijke autonomie en kunnen de regels voor het Italiaanse vasteland verschillen met die van Sicilië.

Testen bij aankomst in Sicilië

Sicilië heeft op dit moment geen speciale regels ingevoerd behalve dan in de havens, hoewel de ferry tussen het Italiaanse vasteland en Sicilië theoretisch gezien binnen Italië blijft zijn ook daar regels aan verbonden, deze regels zijn in principe dezelfde als voor heel Italië, maar er wordt wel bij aankomst in de Siciliaanse haven op regelmatige tijdstippen een extra coronatest bij aankomst gedaan. Ook voor de luchthavens is er een uitzondering, de meeste internationale vluchten zijn reeds gecontroleerd maar voor Sicilië is er een extra test voorzien bij aankomst op de luchthaven in Sicilië, deze test is verplicht, evenals de test voor vertrek (maximum 48 uur voor vertrek) en het invullen van het digitale gezondheidsformulier.

Leave a Reply

Veilig op vakantie?Bekijk aanbiedingen
+ +